Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

03 January 2016

Jaga Jaga

Bhai/DeeDee semua...

Sekarang tahun 2016 ... Ini tahun Pilihanraya.... tak percaya... lu orang tunggu dan lihat ja nanti.... Hahaha.... jangan marah gua... pasai gua dah kasik hint dah.... Hahaha.... Mana gua tau... hahaha... ader la sumber gua....

Aper-aper pon.... Ini pandangan peribadi gua.... takder kena mengena dengan Agensi atau mana-mana...

Semua negeri akan haup kepada BN.... BN akan menguasai negeri dan Parlimen.... yang ader tinggal pon sikit ja... Bab dinegeri Pulau Pinang.... BN akan dapat rampas beberapa kerusi disana.... DAP akan jadi cuak...

Selangor.... Hahaha.... jangan terkojot kalo gua katakan Parlimen akan dikuasai oleh BN ... manakala DUN pulak...banyak kerusi BN dapat amik alih.... Hahaha

Ini gua punya nampak la....

Oh yer... mesti ramai yang akan tanya pasai Kelantan dan Terengganu.... Pada gua Kelantan akan haup ke BN.... BN akan kuasai Parlimen dan Negeri.... Terengganu pulak... tak leh nak kata aper... PAS akan kalah teruk di Terengganu.... Hahaha

Tapi.....

Ader tapinyer la bhai..... hehehe.... Tapi semua ini dapat dipangkas abis kalo parti-parti yang bukan Pro BN mahu guna otak la.... Hahaha... Setakat nih... gua nampak macam takder akal jer... hahaha... Padan muka la we... Hahaha

BTW... gua akan lebih kerap update blog nih ini tahun.... jangan terkojot aaa....

BANZAI....

7 comments:

  1. Saya percaya apa yang tuan tulis sebab haji hadi hanya berminat untuk jadi penasihat yang berjiwa kecil dan merungut dan memekik marah macam suara hodoh sang keldai apabila naaihat yang diberikan berada dalam tangki taik bukannya pemimpin yang berjiwa besar, ada karakter dan karisma untuk menjadikan impian memeintah malaysia dengan islam yang syumul dan undang undang hudud dapat di tegakkan jadi kenyataan

    ReplyDelete
  2. Bhai kau tengok kenyataan pembangkang banyak cakap pru14 2017 atau 2018.....lambatlah diorang macan ni....
    Memang bagus taktik BN pru 14 tahun 2016 sebab pakatan harapan baru nak bangun tak bersedia untuk pru
    Aku nak tanya ni azmin ali ni ada "benda2" tersembunyi,telus tak dia?? ke agen2 umno jugak ke?? Percaya betul anwar kat azmin walaupun ada laporan penyelewengan.... hmmm

    ReplyDelete
  3. BN menang kat Kelantan?? I don't think so. By the way, aku orang Kelantan yang sokong BN,

    ReplyDelete
  4. Parti PAS otaknya dah mereng sejak Morsi digulingkan, dan Perang saudara Syria dah menemui jalan buntu. Selepas Tsunami politik 2008 dan Arab Spring, Tok2 Lebai dah pasang impian dah, Islam bakal menang, Islam bakal berkuasa, orang Islam akan jadi super rich macam khulafa al Rasyidin sampai tiada sorangpun lyk terima zakat. Aku pernah singgah kat UIA tahun 2012 pasca Arab Spring, masa tu momentum Arab spring memang kuat. Ada poster dari sebuah kelab Islam Antarabangsa di booth diorang. Diorang rancang impian. Lepas Arab spring, kerajaan Islam akan menang di negara2 yg kena Arab Spring. Pastu, buat pakanan ekonomi dan korporat. pastu buat pakatan tentera Islam, pastu tawan Masjidil Aqsa dan padamkan Israel pada tahun 2028. Besar impian mereka. Islamis2 dah berangan jadi korporat dermawan, sambil buat bisnes, sambil berusrah, ditambah lagi dengan rempah2 lagu Maher Zain, lagilah menggila diorang. Mereka mengimpikan sebuah masyarakat Islam yang maju teknologi, berfikiran kritis dan kreatif, suasana korporat yang kondusif, dan umat akan jadi super-rich.

    Tup tap, tiba2 PR kalah PRU-13, pastu Morsi pun jatuh digulingkan dlm Tamarrod, Libya berpecah belah, di Tunisia kalah PRU, Perang saudara Syria hampir buntu, sehingga satu tahap faction2 dlm mujahidin bergaduh sesama-sendiri. Macam mana para Islamis dalam PAS tak kecewa sampai mereng otak mereka?Bahahahahahah!!

    DAP pun jadi mereng sebab kecewa tak dapat menang PRU13 seterusnya membentuk negara yang maju setaraf Korea Selatan da Singapore. Yalah mana taknya, sebelum pilihanraya pasang impian nak dpt keta besar harga murah, rumah besar harga murah, sekolah Malaysia jadi macam sekolah Mat Saleh dari segi prasarana dan silibus, Universiti jadi universiti yg membentuk pemuda yg berfikir sendiri dan inovatif. Diorg dah melayang2 dah dgn angan2 negara Malaysia berubah jd negara semaju Korea Selatan bila mereka rasa mereka boleh menang PRU-13. Tiba2 PR kalah, tu yang diorang kecewa gila sampai jadi mereng kutuk2 kuar kenyataan bukan2. Hahahaha ni pun sama.

    Yang PKR pulak. Kesilapan Anwar buat Kajang move mematikan momentum kebangkitan rakyat sebenarnya. sejak tu, PR berpecah kaw2 nyer.

    Takleh pakai parti2 pembangkang kat malaysia ni, terutamanya geng2 PAS yg dah berangan jd super rich. Jadi, baik aku sokong Houthi kat Yaman. Diorg pun Islamis jugak, dan dah tawan Sanaa dah. PR masih tak Putrajaya lagi.

    P/s: Sori tulis panjang2. Tapi, itu pendapat saya kenapa org2 PR sering kuarkan kenyataan mengarut sejak Kalah PRU 13 sehingga memecahbelah parti. Diorg dah mereng sebab kecewa. Itu je........kahkahkahkahkah

    ReplyDelete
  5. selagi tak berubah bn duk pegang
    ramai yang akan tambah bengang
    jangan marah memang depa jenis tu
    selagi rakyat boleh dapat makan selagi tulah omno dapat
    jangan harap nak bebas dari cengkaman omno
    kalau tak berani berhijrah

    ReplyDelete
  6. Suspen bos. Pepun aku mmg kompem tak undi PAS lagi.

    ReplyDelete
  7. Hahaha..pm akan step down before pru 14..dan bn akan menang besar..your take on this might be right bhai..kalau dak snafu je..cam biasa

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja