Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

26 January 2016

Kesesatan Berpunca Dari Ostad

Bhai/DeeDee semua...

Artikel ni memang akan mengundang machai dan walaun untuk hangin satu badan... Sure akan ader ramai yang akan marah sama gua... Sure akan ader ramai yang akan benci sama gua.... Sure akan ader ramai yang tak puas hati ngan gua.... Sure akan ader ramai yang akan maki gua.... Sure akan ader ramai yang akan mengkafirkan gua....Hahaha....

Tapi sebelum lu orang nak hangin, marah, benci, tak puas hati, maki dan kafirkan tue... baca betul-betul aper yang gua maksudkan dengan tajuk artikel nih...

Okeh...

Cuba lu tengok sejarah..... sejarah ajaran-ajaran sesat yang ader dalam dunia nih.... cukup banyak kan..... semuanya bermula dengan Ostad-Ostad yang katanya ader ilmu... mola-mola depa ngajar molek... elok ikut apa yang dalam Al Quran dan Hadith.....

Lepas tue.... biler dah makin ramai yang folo kuliah dan ceramah depa.... mola dah jadi pentaksub... aper yang Ostad tu cakap mesti okeh jer... mesti angguk jer... takder yang salah... lepas dah jadi camtue... ader plak Ostad lain yang tak puas hati akan bawak group yang sokong dier untuk bantai Ostad yang ini... so masing-masing berlawan.... Ostad aku lagi betul dari Ostad kamu... Ostad aku lagi power dari Ostad kamu... Ostad aku lagi ahli hadith dari Ostad kamu....

Dah mola bergaduh...

Lepas tu plak... Ostad mola dah mentafsir Al Quran dan Hadith ikut kapla dier.... Aper ader hal.. pentaksub akan bekap... Pentaksub akan defend....

Nak bagi sedap plak... mola start bagi hadith dhaif... lepas tu nampak okeh jer... keluar plak hadith palsu..... Hahaha.,... Pentaksub layan jer... sebab pentaksub dah memang bodoh.... ngaji pulak jenis hafal..... hahaha.... Lepas tue guna nama Ulama silam..... guna nama Imam Mazhab...... bantai jer bukan ader saper nak semak... pentaksub pulak bodoh.... jenis ketegaq ayaq kaki ostad...

Hahaha.... Lepas tue.... Ostad akan mola buat benda-benda ngarut... ibadat yang ngarut.... ritual yang ngarut... dah nampak pentaksub jenis bebal.... mula dah start nikah batin la... yang ini semua berlaku lepas pentaksub dah tak kisah nak hulur duit ringgit kepada ostad... atas sebab konon nak hapuskan dosa riba.,.. dosa itu ini.... nak masuk syorga.... Hahaha.... Biler duit pon dah mudah depa nak kasik tanpa banyak soal... Ostad akan start jarum maksiat....

Ostad molakan dulu dengan kononnya nikah batin dengan Ostad akan memberikan ganjaran pahala dan hapuskan dosa... dah best dan pentaksub pulun angguk jer... yer la... kepala dah start layan zikir-zikir ngarut yang Ostad nih karang..... Mola sorang... kononnya Ostad kena nikah batin ngan pengikut untuk sahkan pengikut jadi ahli yang taat...

Dah best... Ostad jalankan jarum... Ostad nak tibai seks pulak kat semua pengikut yang anak dara... tak cukup anak dara.. janda dan bini pengikut pun dier tibai... Biler dah Ostad layan benda haramjadah nih.... lepas tue Ostad akan arahkan pengikut yang paling tinggi pangkat pun buat nikah batin... last-last jadi gang-bang....

Itu baru sikit.... Belum lagi ader yang pelik sampai last sekali ambil tindakan serang balai polis la... serang pejabat kerajaan la... serang sana sini pakai parang bagai.... Dana jangan cerita la... masyuk... yer la...semua orang nak hapus dosa dan dapat pahala... lagi banyak derma lagi bagoosh...

At the end..... benda nih jadi makin besar dan last-last dah sampai kemuncak ader Ostad yang ajak pengikut dier minum racun beramai-ramai... konon kiamat dah hampir.....

Ini semua bodoh..... Nasib baik Ostad yang ader sekarang nih dalam Malaysia cuma kaki kelepet duit dan burit ja... belum lagi ader yang ajak pengikut minum racun,., Stakat kelepet duit konon derma jihad tue semua dah kira common la kata orang putih... Hahaha... Tak cukup dengan kelepet duit derma... depa layan duit sampul (envelope) yang hat orang huloq lepas abis ceramah... yer la.. dah glamer... kena la pakai keter mewah bagai... malah ader yang siap bawak keter macam pelesit... macam haramjadah,... main projek ngan bini siap buat snapshot lagi.... bangang...... ini ker yang lu orang buat contoh ikutan... ngarut jer la....... Hahaha

Bab layan burit tue... ader yang buat realtime... ader yang buat secara Pay-Per-View.... Malah tak terkejut dalam satu kes Mahkamah Syariah nih.. ader Ostad yang sangkut kes pasai dier menjubur (meliway) bini dier hari-hari.... Alasan yang dier kasik aderlah sebab tergelincir.... pergh.. bangang ker aper.... Jangan terkezut bhai... Ostad yang menjubur ni level tinggi ilmu agama dier.... Hahaha

Hancuss la kalu geng Ostad yang tak ketahuan nih bercambah ramai dalam Malaysia.... Lagi ramai lagi makin sesat la lu orang... jauh dari ilmu yang Rasulullah s.a.w tinggalkan... Siddiq, Amanah, Tabligh, Fathonah....

Nasib la lu labu... Hahaha

Ader paham ka???

2 comments:

  1. pasai apa nak marah sama ini tuan blog
    sebab tu orang suruh pi ngaji bab ugama Islam jangan hanya selesa sebab dilahirkan dalam keluarga Islam (nama saja Islam tapi tak paham apa satu pasai ugama)perasan dah islam sebab tu banyak yang tenggelam
    bila dungu hidup jadi lombu sebab tu Allah suruh tuntut ilmu nak elak manusia hidup jangan terok dari lombu

    ReplyDelete
  2. baca al-Qur'an, telah didedahkan bagaimana agama Kristian dan Yahudi diselewengkan oleh ulamak-ulamak mereka.
    Sebagai pengajaran, pendedahan al-Qur'an ini merupakan suatu peringatan bahawa perkara yang sama mungkin berlaku kepada ajaran Islam dan umat Islam mesti sentiasa berwaspada atas tingkah laku ini.
    mendedahkan sesuatu penyelewengan bukan bererti menghina, bahkan pendedahan tersebut adalah penyelamat.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja