Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 May 2021

Jangan Tanya Orang Gila, Nanti Dapat Jawapan Gila

Bhai/DeeDee semua...

Masa gua kecik dulu... ader sekeluarga orang kampung yang ada masalah mental.... Senang cakap ... Gila... Satu famili... emak, bapak, anak lelaki 3 orang... anak perempuan 2 orang ... sekeluarga ader masalah mental..

Jadi masa kecik dulu... kami dibagitau.... jangan tanya soalan apa-apa ngan depa nih... sebab kalu tanya juga... memang akan dapat jawapan gila...  dan silap-silap kami yang akan giler membandingkan jawapan yang diberikan oleh orang gila tue...

Maka... sepertimana dahulu kala... kini pon sama lah jugak..

Jangan tanya soalan atau amik komen dari orang gila... nanti ko akan dapat jawapan atau komen yang giler gak... Kalu nak amik gak... pastikan amik jawapan atau komen ko selepas orang gila tue amik ubat dier.... selagi dier tak amik ... maka jangan tanya...

Sebab biasanya jawapan yang diberikan memang mengarut... tambah lagi kalu bukan bidang dier... hahaha.... macam kat bawah nih.... tanya pasai ekonomi.... memang la hancuss.... hahahaha



5 comments:

  1. pakar ekonomi dunia pun merapu
    apa depa buat untuk makmur dunia
    harap cakap saja main angka itu ini
    gampang jugak
    selagi ada manusia gila tomak pelahap jangan harap dunia akan makmur

    Kemudian apabila datang kepada mereka kemakmuran, mereka berkata: "Ini adalah karena (usaha) kami". Dan jika mereka ditimpa kesusahan, mereka lemparkan sebab kesialan itu kepada Musa dan orang-orang yang besertanya.
    Ketahuilah, sesungguhnya kesialan mereka itu adalah ketetapan dari Allah, akan tetapi kebanyakan mereka tidak mengetahui.

    ini pun gila jugak
    polis tak payah siasat itu memang suara saya
    be;um jadi pm baru ada sikit kuasa
    dah tunjuk belang

    ReplyDelete
  2. RM10 Juta kasi saman pemula... teruskan usaha hingga berjaya.. tahniah... kasi ajar orang tua tu

    Bekas Ketua Polis Negara, Khalid Abu Bakar, memberi Dr Mahathir Mohamad tujuh hari untuk memohon maaf secara terbuka atas kenyataannya yang berunsur fitnah bulan lalu.

    Khalid turut menuntut bekas perdana menteri itu menarik balik kenyataan disiarkan sebuah portal berita yang disifatkan tidak benar dan menjejaskan reputasi serta maruahnya selaku bekas KPN.

    “Saya beri Mahathir tujuh hari untuk membuat permohonan maaf dan menarik balik semula kenyataannya,” Khalid dipetik sebagai berkata oleh portal PNBBC.

    “Jika gagal saya akan arahkan peguam saya meneruskan tindakan saman kerana memfitnah.”

    Kenyataan Mahathir yang disiarkan portal berita itu pada 16 April lalu bertajuk “Khalid Abu Bakar bocor rancangan pada Najib”.

    Antara kandungannya yang didakwa memfitnah Khalid adalah “Tindakan ke atas Najib Razak gagal dilaksanakan lebih awal kerana dibocorkan oleh Ketua Polis Negara waktu itu Khalid Abu Bakar, dakwa Dr Mahathir Mohamad”.

    “Perdana Menteri ketujuh itu mendedahkan demikian sewaktu menjelaskan komunikasi beliau dengan Zeti Akhtar Aziz sewaktu bekas penasihat kerajaan itu masih menjadi Gabenor Bank Negara.”

    Khalid mengarahkan firma guaman Gunaseharan & Linda menghantar notis tuntutan kepada Mahathir pada 22 April lalu bagi menuntut beliau membuat permohonan maaf terbuka secara bertulis dalam portal berita itu dan media sosialnya seperti Facebook, Instagram dan sebagainya.



    #jholowmanajholowmanahah

    ReplyDelete
  3. Tun Mahathir kena saman off course Zety kena panggil jadi saksi, Tipah Koyak jadi saksi... round 2 kita tengok citer dari molot Zety dan Tipah Koyak dan Amit Badut skali..

    Dolu depa comolot sesama depa.. kita lihat sapa yang kenaaaa...

    Atok jangan buat buat sakit masuk spital... sekurang kurang buat lah sumpah laknat dolu...

    10 jota jumlah saman celah gigi atok jer bayor nyer tuuhh...!! Yang penting bukan jumlah saman... citer depa masa comolot dolu...

    hahhhh tepokkkkk...!!


    #kasigrillsamadepa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Half cooked or well done keh keh keh!

      Delete
  4. takiyudin sound balik hamid bador nampaknya,, ingatkan parti suci pas ni akan bersihkan sistem yg rosak dr dlm,,, rupa2nya cuma sapu sampah longok bwh karpet jerr yg dia mampu buat?? siap cover menteri kdn tu,, aduiii,, dunia dah dihujung zaman,, siapa lg yg boleh kita nak harapkan lg ek?? sedihnyaa,,

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1