Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

06 July 2011

Diperangkap Terperangkap

Mampuih..... memang gua dah agak benda macam nih akan jadi juga.... cuma tak sangka secepat ini... kalu ikut plannyer... rasanyer lambat lagi.. tapi tak sangka... depa percepatkan.... mmmm....

Ini macam kalu... bersedialah lu orang sumer untuk diperangkap dan terperangkap.... why gua kata camnie... hahaha...

Pertamanyer.... for sure road block besar-besaran yang dirancang oleh PDRM bermula hari ini (6 Julai 2011) akan tetap diteruskan... dan roadblock ini adalah secara menyeluruh... bukan setakat kat kawasan KL dan Lembah Klang... tapi diseluruh Semenanjung....

Dalam roadblock nih... semua boot kereta yang mencurigakan akan diperiksa... kalu jumpa baju kuning @ BERSIH 2.0 .... siap la korang.... masak... boleh ditahan dibawah Akta Polis, Akta Pertubuhan dan mungkin dibawah Ordinan Darurat.... hehehe.... aper... lu ingat biler BERSIH dah bersetuju ngan cadangan YDP Agong untuk buat dalam stadium.... Polis akan let loose benda isu baju kuning @ bersih nih ker... sori la bhai... jangan mimpi... lupakan sajer...

Ops Sweep yang sedang dijalankan akan terus dijalankan... dan semua luggage dari traveller Sabah dan Sarawak juga akan disemak untuk baju kuning @ bersih... yang ini Kastam akan buat di airport... lu jangan terkejut bhai... benda nih semua ader dalam master plan..

Lepas tue... sekatan tahap mega akan berlaku dalam jarak 20km dari stadium yang dipilih... dan orang ramai akan dihalang atau diarahkan jangan pergi ke stadium atas alasan jalan sesak dan sebagainya.... kalu jumpa baju kuning @ bersih... sure masak la korang...

Bukan setakat depa cek baju... tapi cukai jalan, lesen dan macam-macam mak nenek akan diperiksa... sampaikan akan ader kecoh lu orang diarahkan patah balik pasai bunga tayar tak berapa elok... maybe jugak pelbagai saman akan dikenakan.... dan gua saspek akan ader sekatan bagi yang berumur bawah 21 tahun dari menyertai perhimpunan dalam stadium nih...

Isu parking akan jadi satu lagi masalah.... bukan kerana tak cukup tempat parking.. tapi akan ader macam-macam magik untuk pastikan lu orang kena saman parking... hahaha.... dan silap-silap kena tarik bawak pi stokyard...

Yang ini satu lagi info yang gua dapat ..... ader pihak sedang bekerjasama dengan banyak repossor (Bank Repo) untuk semak kereta dan motor... kalu perlu rampas depa akan rampas atas alasan tak bayar monthly payment.... mampuih.... ini semua semacam nak cari pasai jer...

Bab agen provocateur tue... for sure berlambak depa-depa nih dalam stadium..... mesti punya.. dan akan ader agenda pembakaran kerusi dan perabut stadium.... baling air kencing dalam plastik bag... baling mercun... dan maybe ader yang baling teargas ....ini semua nak kasi havoc dan kucar kacir dalam stadium....

Mangkuk-mangkuk agen provocateur nih bukan sajer berlambak dalam stadium... tapi kat luar jugak akan ader ramai... depa nih sure akan kasi havoc.... kalu berlaku havoc atas sebab depa nih... maka bersedialah korang semua diborong dibondong semua masuk Black Maria yang akan berkumpul di luar stadium.... mesti ramai yang kena punya....

So ... kesimpulannyer.... lu ingat BERSIH 2.0 dah menang ker... wei... Najib Razak masih banyak lagi idea dan agenda..... jadi jaga-jaga...

Bagi gua.. jangan hanya berkumpul semuanya di Stadium... tapi pada 9 Julai 2011... pastikan seluruh pelusuk Malaysia orang boleh tengok ramai pakai baju kuning @ bersih .... dan pastikan 1Malaysia dipenuhi oleh maskot DIGI..... gua satu famili akan pakai satu set baju kuning pada hari itu..... kalu pon gua tak dapat nak pi ke KL....

2 comments:

  1. As salam bhai.

    ya, pagi ni pkl 6.30 dah ada roadblock kat area subang nak ke Fed Highway! Lagi satu taktik depa, kasi org ramai merungut dan marah akan Bersih.

    'Lesen' dah ada, mak nenek parang bagai dah jumpa...hahaha

    ReplyDelete
  2. Aik ..Agong pun depa UMNO & media + polis nak langgar semacam jugak ker? Dah Agong bagi perkenan, apa yg menyusahkan orang ramai - roadblocks, checks - lagi ni? Depa kata nak dukung & pertahan ketuananan melayu - tapi tak ikut seruan Agong dlm hal demo BERSIH kali ni? Celakanya perangai depa.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja