Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 July 2011

Kena Main?

Hahaha.... biar betul.... hahaha.... kena main? saper yang kena main? berapa banyak yang kena main? berapa kali yang kena main?? .... hahaha

Orang bijak susah nak kena main... orang bodoh memang akan kena main.... orang bangang sure berkali-kali kena main..... orang baik memang pernah kena main..... orang jahat selalu main.... hahaha....

Hahaha... aper citer nih....

sebenarnya... artikel yang ini dah lama dah gua nak tulis.. rasanyer dah dekat dua bulan dah gua cadang nak tulis... masa tue information dari agen-agen gua baru sampai skit-skit jer... belum macam skarang nih.. deras nak mampus... hahaha..

Masa tue gua baru buat information gathering... dan slow-slow buat information analysis... la nih kalu nak ikutkan standard maklumat risikan... hehehe... dah cukup dah... dah lengkap 98% .... dah boleh publish dah...

Gua ader gak tuliskan pendedahan beberapa kali secara kiasan.... yang pasti.. setakat itu jer yang mampu gua dedahkan.... hanya jauhari yang mengenal maknikam.....

Hari nih.... gua nak kasitau satu benda.... benda nih memang relevan...

Tajuknya : Kenapa BERSIH 2.0 dibenarkan mengadap YDP Agong?

Jawapannya: Ini semua adalah planning terbaik daripada para penasihat Najib Razak yang mengarahkan bahawa adalah wajar BERSIH 2.0 dibenarkan mengadap YDP Agong manakala Pergerakan PERKASA pula tidak dibenarkan... Raisonalnya adalah... dengan cara ini maka bolehlah dipertikaikan keperluan BERSIH 2.0 untuk membuat rapat umum, perhimpunan dan perarakan awam.

Ini kerana mengikut rasionalnya (point ini akan digunakan oleh regim Najib Razak sebagai modal pilihanraya), memorandum BERSIH 2.0 sewajarnya telah diserahkan kepada YDP Agong pada hari, masa dan ketika delegasi BERSIH 2.0 dibenarkan mengadap YDB Agong.

Oleh yang demikian.... maka pada pandangan rasionalnya, tidaklah perlu BERSIH 2.0 meneruskan perhimpunan awam di Kuala Lumpur pada 9 julai 2011.

Jadi.... memanglah nampaknya BERSIH 2.0 telah kena main... bukan sekali kena main... tapi kena main tahap mega... tahap bangang... hahaha.... memang sudah kena main la kiter...

So... ini ader satu peluang besar (momentum) yang akan digunakan serta diolah sebegitu baik oleh regim Najib Razak sempena PRU13.... yang pasti YDP Agong nampaknya macam tidak berkuasa di Malaysia... sekadar menjadi lambang sahaja... sekadar menjadi pak turut Kerajaan BN sahaja...

P/S: Gua bukan menghina YDP Agong.. tetapi sekadar "fishy" (pelik) terhadap kebenaran untuk menghadap YDP Agong.

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja