Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

13 July 2011

Orang Tua Pekak?

Bhai... ramai kengkawan kontek gua dan tanya gua tentang isu semasa (a.k.a BERSIH 2.0) .... diorang nak tau aper kesudahannya BERSIH 2.0 .... hahaha.... macam la gua ahli sekreteriat BERSIH 2.0 .... hahaha...

Aper-aper pon.. untuk tidak menghampakan semua kengkawan... gua rasanyer dah bagi dah macam-macam point gua.... malah ader kengkawan yang sanggup datang dari KL untuk jumpa gua.... hahaha... just nak tau aper pandangan gua... aper analisa gua... aper yang gua tau...

Bhai.... untuk pengetahuan lu... walauapun gua ader ramai kengkawan dalam pelbagai unit risikan sama ader dalam pasukan keselamatan Malaysia.... walaupun gua dapat banyak info yang clear dan jelas... tapi semua tue cuma untuk makluman gua jer.... hahaha....

Sebagai contoh.... isu macam mana ramai yang boleh terlepas masuk ke KL dari seluruh negara sempena perhimpunan BERSIH 2.0 pon gua ader jawapannyer.... hahaha... ader silap mata kat situe bhai.... hahaha...

Takper... bukan ini yang gua nak citer kali nih... yang ini gua nak citer pasai ader sorang orang tua pekak (mata, telinga dan hati) ..... kenaper gua kata pekak.... hahaha... sebab orang tua nih sebenarnya tau pasai isu BERSIH 2.0 .... tapi dier sengaja jer buat-buat PEKAK..... sebab aper... sebab mau jaga kepentingan peribadi dier la bhai.... kalu dier kecoh ker aper ker... mau masak dier... mau ilang punca pendapatan..... hahaha...

Jadi... mau tak mau.... untuk selamatkan diri dier... orang tua nih buat pekak jer... hahaha... yer la... anak-anak semua masih kecik lagi.... nanti saper nak kasi makan.... pendapatan cuma satu jer.... bini plak tak kerja... hahaha..... nanti kalu tak buat-buat pekak... susah ooo mau dapat modal nak melancong ke luar negara..... susah la nak maintain hobi la bhai...

Lu ingat hobi orang tua pekak nih hobi naik beskal FIXIE ker .... sori la bhai... yang itu murah jer.... beskal FIXIE paling standard pon baru RM500++ jer sebijik..... kalu yang brand bagoosh skit mau cecah RM3000 ... tapi tak semahal hobi orang tua pekak nih...

So.... lu agak-agak la... ini orang tua ader brani ker tak mau buat-buat pekak.... hahaha... gua konpiden la itu orang tua mana ader tulur la.... dier tarak brani la... hahaha

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja