Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

21 June 2012

Debat Bukan Budaya Kita?

Hahahaha.... macam haram jadah jer biler dengar pemimpin UMNO/BN dok ulang-ulang kata berdebat nih bukan budaya kita... tak perlu la diorang kononnyer nak berdebat dengan kiter... tak perlu nak buang masa dan tenaga berdebat....

Aper ker jadahnyer berdebat tue bukan budaya kiter...

Abis tue aper ker jadahnyer bebudak sekolah diajar berdebat... masuk pertandingan berdebat... anjurkan pertandingan berdebat dalam kelas... antara kelas.. antara sekolah...

Malah siap ader lagi pertandingan Debat Piala Perdana Menteri..... yang mana USIM menang bebaru nih... so... jadah apernyer debat tue bukan budaya kiter...

Atau pemimpin UMNO/BN selain dari Khairy Jamaluddin dan Saifuddin Abdullah semuanya aderlah pemimpin yang takder telor... jenis takut berdebat... jenis yang dulu masa sekolah tak pernah dicalonkan untuk masuk pertandingan debat....

Agaknyer diorang masa skolah dulu cuma masuk pertandingan Pidato jer kot... hahaha... patut lar jadi macam burung belatuk... hahaha.... 

Aper ke jadahnyer debat tue bukan budaya kiter... hahahaha

1 comment:

  1. Moral of the story ialah orang lain dlm umno tu kebanyakannya tak sekolah....

    Bukan takut tapi tak ada ilmu. Ilmu yg ada hanyalah ilmu semulajadi iaitu ilmu membelit dan ilmu mengajak melayu terus menerus jadi bangang.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja