Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

29 June 2012

Jual Dan Beli

Hahaha... Gempak kan IPO Felda Global Venture ... Hahaha ... masuk market jer terus naik... Hahaha... Untung lar saper yang beli saham FGV nih.... Hahaha

Cuma satu jer gua nak ingatkan sumer orang... Sebelum lu orang nak citer pasai kegempakan saham FGV tue... Lu orang kena tahu tentang "market movers" dan "syndicate investor".... Hahaha

Bhai... Untuk pengetahuan lu... Major market mover di Malaysia nih aderlah terdiri dari beberapa player utama... Dan diorang nih la sebenarnya yang bagi naik dan turun pasaran bursa...

Ader 3 player utama... Dan diorang nih sebenarnya aderlah dalam satu kumpulan yang sama... Siap boleh call sesama diorang tanya saper nak gerakkan market hari tue... Biasanyee diorang akan call sesama diorang dalam setengah jam sebelum market ditutup hari tue..

Macam mana gua tau... Hahaha... Dulu gua terlibat gak dalam pasaran Bursa Malaysia nih bhai.. Dan gua akan dapat info dari diorang nih sebelum gua trade... Hahahaha

3 player utama nih aderlah... Jeng jeng jeng... Hehehe... Gua bagi dua dulu lar.. Yang satu lagi lu orang cari sendiri lar yer

1. PNB
2. KWSP

Jadi... Diorang nih aderlah sebahagian dari ahli rangkaian "syndicate investor" yang paling utama kat Malaysia... Diorang yang tentukan market nak pi mana...

Oleh yang demikian... Lu agak-agak lar... Saper yang ejast pasaran bagi nampak macam IPO FGV nampak gempak? Hahaha... Lu pikir la sendiri....

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja