Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

12 June 2012

Tiada Signifikan

Bhai... Ader orang marah-marah sambil call gua macam nak giler pasai artikel gua yang membantai "bayangan Tuhan di muka bumi" tue....

Siap ugut nak buat laporan polis atas akta hasutan.... Hahahaha... Terasa plak diorang... Hahaha... Saper makan cili dier la rasa pedasnyer bhai.... Hahaha...

Gua cuma nak tambah lagi kasi terbakar orang-orang yang berjiwa hamba manusia nih.... Hahaha

Lu orang tau dak... Sebenarnya tiada signifikan pon adernyer "bayangan Tuhan di muka bumi" nih... Langsung takder signifikan... seperti melukut di tepi gantang jer macam dalam peribahasa Melayu lama... Ader tidak menambah... Takder tidak mengurang... Hahaha

Yer la... Kalu ader suruhanjaya diraja di tubuhkan... Itu PM yang buat... Kalu ader dua juta memorandum yang rakyat kasi kat pihak "bayangan Tuhan di muka bumi" nih... Lu agak-agak depa ader baca ker... Stakat hari nih tak pernah dengar ader tindakan diambil atas mana-mana memorandum rakyat... Hahaha... Semua senyap.. Semua takder tindakan.. Buat penat jer.. Buang masa...

Dalam setiap pembukaan sidang parlimen pon tarak dengar ader citer yang dibangkitkan berkenaan mana-mana memorandum yang sampai kepada "bayangan Tuhan di muka bumi" nih...

Teks yang dibaca pon macam teka yang disediakan oleh Jabatan Perdana Menteri....

That's why lar gua citer... Ini semua tiada signifikan... Macam melukut di tepi gantang... Ader tak melebihkan... Takder tak mengurangkan...

Ini bukan hasutan atau tohmahan... Ini realiti... Kalu lu tak nampak realiti nih... Berentilah jadi manusia... Hahahah

So kepada sesapa yang nak buat laporan polis kata gua menghasut... Hahaha... Lupakanlah segala usaha lu tue... Buang masa jer... Lebih baik lu nasihatkan "bayangan Tuhan di muka bumi" nih... Mintak diorang jangan jadi seperti melukut di tepi gantang... Sila proaktif... Kalu tak proaktif... Maka jadilah seperti aper yang gua tuliskan nih.... Hahahah

2 comments:

  1. ZIARAH SAHABAT.. TERIMA KASIH KERANA SOKONGAN ANDA SEJAK BLOG SAYA DIMULAKAN 16.3.2012

    ReplyDelete
  2. Ctt,
    hang jangan dok mengata kat bayangan tuhan, tak baik kata lagu tuuuu. depa bukan melukut di tepi gantang. tapi depa dok dalam gantang yg penoh dgn beras.
    jangan jeles.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja