Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

21 December 2016

Bangkai Terbang?

Bhai/DeeDee semua...

Innalillahi wainna ilaihi raajiuun... takziah buat keluarga mangsa...

Setiap kali ada pesawat TUDM yang terhempas setiap kali itulah gua rasa amat sedih dan marah... Sedih sebab kos untuk melatih juruterbang memang tinggi tapi akhirnya kecundang tanpa berperang hanya kerana pesawat yang usang dan alatganti yang "sub-standard"... adoyailah..

Gua marah pasai kos pembekalan adalah tinggi tapi bekalan alatganti yang didapati amatlah "sub-standard"... malah ada dalam banyak kes, alatganti pesawat diambil dari pesawat yang lain yang sudah tidak mampu terbang...

Gua biasa naik C-130 dan NURI... dan setiap kali gua naik pesawat tue... gua terpaksa ubah mindset gua kepada inilah nampaknya keranda terbang untuk gua...

Masa gua berkhidmat di Balkan dulu... walaupun gua ader naik jenis pesawat yang sama milik angkatan tentera negara lain, tapi nampaknya mereka punyai pesawat yang "well kept"... tak macam pesawat Malaysia...

Gua nak share senario biasa masa gua naik pesawat Hercules C-130 TUDM... setiap kali dalam penerbangan mesti lu akan jumpa "flight seargent" yang akan suluh sana sini dalam pesawat tu sambil mengeleng-ngelengkan kepala dan mulut kumat kamit (tak tahu sama ada menjampi atau menyumpah)... memang cuak masa tu walaupun kat badan kita ader "strapped" ngan payung terjung...

Ini pengalaman gua masa buat latihan HAHO dan HALO dulu... cuak bhai... cukup cuak... tapi masa di Balkan rasa okeh jer naik menunpang pesawat jenis yang sama milik British SAS... sedih bhai...

Selagi mana korupsi dalam ATM terlalu tinggi... selagi itulah ramai nyawa yang jadi taruhan... Please lah... jangan lah gadai nyawa para anggota keselamatan kita.... bajet bukan tak ada... tapi nampaknya jatuh ketangan pihak ketiga...

Apa kata YDP Agong dan Perdana Menteri guna pesawat uzur TUDM ni... jangan belikan diorang pesawat baru... tengok ader telor ke nak terbang hari-hari...

Huhuhu..

Ader paham ka??

Banzai...


3 comments:

  1. aku suka tang akhir2 ayat tu cuma tambah sikit pm pon kena rasa sama acam

    ReplyDelete
  2. Timakasih Ctt.
    Bagaimana obat2 di hospital2, 'reagent'2, suntikkan2, wayaring2, semua ok ka..?

    ReplyDelete
  3. Bagaimana obat2 di hospital, reagent2, wayaring2..?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja