Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 December 2016

Jangan Salah Tafsir Undang-Undang

Bhai/DeeDee semua...

Gua biler baca statement "abang" sorang  ni mesti gua akan gelak punya... hahaha... mana taknya... dier punya tafsiran selalu kelaut...

Hahaha...

Betul lah undang-undang Persekutuan lebih tinggi dari undang-undang Negeri.. tapi ader beberapa klausa penting adalah di bawah kuasa negeri... ini yang utama sekali...

Bukan semua undang-undang di override oleh Persekutuan... Dalam kes yang disebut ini, kuasa undang-undang berkaitan adalah dibawah kuasa perogeratif negeri la... dibawah kuasa Sultan dan Raja-Raja....

Tapi takper la kalau "abang" Azalina dah cakap macam tu... kita layan jer la... hahaha... Dia kan "Abang" .... hahahaha


2 comments:

  1. dah lama hidup berhukum denagn kitab tinggalan penjajah
    dah jadi sebati smapai nak mati
    apa nak heran lagi
    kesian dalam hati ada lagi yang tinggi dari Al-Quran

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja