Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 December 2016

Habislah Lebai Balak

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... Lebai Balak makin kepanasan... mana taknya... ader pulak cadangan supaya Orang Asal (OA) menjadi calon bagi Pilihanraya Umum ke 14... 

Masak la Lebai Balak nak pusing cerita pasai kerja buat lahanat yang merosakkan alam sekitar.. Mampuih nak berjawab... mungkin boleh dicover dengan cerita lapuk "Negeri tak dapat dana dari Persekutuan".... hahaha... itu cerita basi la wei...

Kalau pandai mentadbir negeri yang punyai hasil balak yang baik, tentunya tak ada lah premium lot balak jadi harga RM 3000 untuk 1 hektar... patut boleh jadi lebih berganda tingginya... 

Bab menguruskan hasil hutan pun Lebai kelaut... lagi mau sembang gempak... Ingat Lebai Balak tak pikir untung ke? Hahaha... Diorang pikir untung jugak la... tapi bukan untuk negeri yang untung... yang untung dipastikan diri sendiri dan kroni...

Kalu tidak takder la Lebai Balak tukar pakai Saga kepada kereta mewah... hahaha... semua cerita lebai ader dalam poket lar... hahaha... macam mana lebai kelepet semua tu secara terang-terangan depan Nik Aziz.. walaupun di magic kan konon untuk kepentingan negeri...

Lebai pun kaki kelepet la... hahaha

Adee paham ka??

Banzai...


No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja