Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

07 December 2016

Lebai Mana Reti Baca Akta 134

Bhai/DeeDee semua...

Satu perkara yang "failed" dalam kes penangkapan Orang Asal di Kelantan bagi isu Balak dan Ulamak ni aderlah kegagalan Lebai untuk membaca Akta 134.

Kalu lah Lebai tahu dan reti membaca Akta 134, tentunya mereka takkan mengarahkan Jabatan Perhutanan Negeri Kelantan bertindak menahan dan menangkap 54 Orang Asal yang bertindak membuat beberapa sekatan dikawasan yang menjadi pertikaian.

Geng Lebai cuma pandai bacan Akta RUU 355 ja.... Hahaha.... Yang lain depa lupa dan tak pandai nak baca.... Hahaha... Lebai... lah lebai... Oh gua lupa.... Lebai bukan reti baca dalam Bahasa Inggeris.... Hahahaha

Sila baca sini lah Lebai ooi... http://theredddesk.org/sites/default/files/aboriginal_act_134.pdf

Hahaha... sabor je la

Banzai...

3 comments:


  1. Klu guna vibrator IQ test kat lobai-wostad2 nih..

    -test IQ bab komputer n internet gerenti COROT n failed!

    -test IQ bab maths n sains gerenti BUNGKUS n lingkop!

    -test IQ bab akaun n ekonomi pun HANGUS bungkos!!

    -test IQ bab2 geografi n alam skitar pun failed!

    -test IQ isu2 umum politik sosio budaya juga out!

    -Hatta, klu test IQ sejarah-Agama skali pun mrk gerenti KALAH!!

    -test hafalan mrk yg berpuloh2 tahun tu pun cuma ala-ala kadar jer pun!!


    Mcm mana masyarakat kita boleh jd begitu TOLOL dan bodoh menganggap mrk ini sbg ulamak!?


    Dan si TOLOL2 yg bodoh HANCUS failed ini kini mndpt ruang yg luas kat TV radio serta media massa dinegara ini...aduhai amat2 malang skali!!!



    ReplyDelete
  2. Alamak!!! Sekali aku buka tengok tulisan romawi daa, takde tanda baris atas, baris bawah dan tanda depan, sabdu juga tanda mati pun langsung tak mandang...macam mana nak baca nih!

    ReplyDelete
  3. Awak tu baik sgt ke....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja