Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

01 October 2015

Apa Pilihan Bagi Rakyat

Bhai/DeeDee semua....

Ader satu peribahasa Melayu... yang mana mengatakan.... "lari dari mulut harimau, masuk mulut singa" ..... Ini bermakna.... dapat lepaskan diri dari satu masalah tapi terkena satu lagi masalah yang sama besarnya...

Aper yang gua nak maksudkan nih aderlah.....

Biar pun apa parti politik yang jadi pemerintah di Malaysia.... tak kira la mana parti pun... tapi kalu mentaliti bangang juga yang diangkat menjadi pemimpin... tetap rakyat jadi mangsa... sebab pemimpin tahap bangang nih.... walaupun ilmu tinggi... tapi still bangang nak mampos....

Hahaha

Aper lu ingat kalo naik geng lebai jadi pemerintah... Malaysia akan jadi lagi makmur dan berjaya ka... wei.... geng lebai lagi la macam bangsat.... nasihat dari orang ramai langsung depa tak amik pot... sebab pada depa ... ilmu agama depa lagi tinggi dan lu orang yang tak belajar mana tue.. tak payah la nak ajar diorang.... Macam bangsat kan... Hahaha

Biler orang finance atau law handle negara nih... lu ingat diorang tue nak dengar ker pandangan lu orang sumer berkaitan bab finance atau law nih.... Mimpi la wei....  Pada diorang... diorang lagi power... dan lu orang tak layak nak komen atau kritik....

Tak macam cilaka ka...

That's what happen kat Kementerian Komunikasi dan Multimedia..... Sudah la Menteri tue bangang... tapi dier tak tau yang dier tu bangang.... pastu dier boleh plak membangangkan semua orang lain... berkaitan dengan isu akses Internet.... Adoyai la.....

Nasib la kiter kat Malaysia nih... naik saper pon jadi PM ka.. Menteri ka... dari BN ka..... waima dari Pakatan Harapan pun..... kiter tetap akan dapat yang mangkuk jadi Menteri.... Hahahaha... Nasib la... Aper la bodoh sangat pengundi di Malaysia..... Yang kaki ponteng pon masih lagi disokong nak naikkan jadi pemimpin.... Hahaha

Ader paham ka??

1 comment:

  1. kih kih kih...

    kalu bagi kat lu agak-agak lu buleh terima tak maklumat risikan dari agensi bukan perisik?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja