Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 October 2015

Betapa Mengarutnya PAS

Bhai/DeeDee semua...

Cuba lu tengok sama PAS... terutamanya PAS Kelantan..... Bukan main sembang dok kutuk Najib Razak salah urus tadbir Malaysia... salah urus kewangan Malaysia.... salah urus pelaburan Malaysia.... macam-macam salah urus lah...

Walhal... PAS sendiri terutamanya PAS Kelantan yang langsung lagi teruk salah urus tadbir Kelantan... salah urus kewangan Kelantan... salah urus pelaburan Kelantan.... malah satu demi satu GLC Kelantan yang bermasalah....

Lagi mau sembang kutuk orang lain walhal diri sendiri pon ghuyup.... Hahaha...

Hampeh aaaa... Stakat guna alasan dana disekat la... dana tak cukup la... saper pon boleh bagi alasan... Cuba la cari jalan penyelesaian.... tapi tak pandai nak cari untuk Negeri... lebih pandai cari untuk kepentingan sendiri....

Bangsat kan... macam chilaka...

13 comments:

  1. cuba cerita sikit tentang salah urus di kelantan tu ....dengan fakta-fakta, angka-angka sahih....bukan dengan cerita-cerita dongeng sang kancil macai-macai ....kalau tidak lu pun sama dengan dia orang juga......

    ReplyDelete
  2. arwah tgna perintah 20thn pun tak ada masalah. skrg isu royalti dah senyap. lebuhraya dah senyap.

    bab gunung gondol ni berlaku masa zaman arwah lg. knp terjadi. adakah arwah tak tau?

    apa2 pun kita kena puji ahmad sbb masih boleh buat projek perumahan rakyat atau lebih tepat lg projek perumahan anak beranak. anak2 ahmad pun rakyat juga...

    begitu juga ada serban kata beli kenderaan mewah sbb selalu dlm perjalanan. lebih selesa dr naik wira. sbb tu bila ada tok ketua beli rover, sbb utk mudah dan selesakan dia utk lawat rakyat dipendalaman yg masih tinggal dlm khemah...

    bila DAP keluar kenyataan nak bina masjid, tok ketua kata dah ada peruntukan dr kerajaan negeri. DAH SIAP KE MASJID TU?

    ReplyDelete
  3. Kalau adapun org kafir yg tinggalkan sokongan kpd PAS mereka adalah golongan kafir yg tak mahukan hudud iaitu selari dgn kehendak DAP.. adapun org kafir yg masih sokong PAS adalah golongan yg faham kehendak umat islam yg hendakkan agar agama mereka dpt dilaksanakan dlm kehidupan harian org2 islam itu sendiri.. x seperti golongan yg hanya mengaku islam tapi sanggup menolak hudud sekiranya pakatan mereka menolak hudud hatta sekalipun mereka sedar bahawa hudud itu ciptaan Allah bukan ciptaan DAP!

    ReplyDelete
    Replies
    1. masih ada lagi org bodoh mcm wan rosli ni,ckp merapu mcm org yg otak dah masuk angin

      Delete
    2. Sekarang ni hudud dah implement ke? Apesal tak buat lagi? Dengar kata umno bagi sokongan padu?

      Delete
    3. Wan Rosli ..cut it...Get real !!

      PAS bukan Islam melainkan hanya wadah untuk bangunkan Islam. Buat setakat mana boleh. Yang penting gentlemen, be frank, no hanky-panky just to hankering that idea TAPI sendiri macam pelesit, penipu. Such is a suave cleric!

      Kita nak hudud ker tak dapat buat ker tu takde masalah. Buat mana boleh dulu. Ulamak macam Yusuf Qadarawi pun won't mind....Enough said.

      Delete
  4. Aku dah keluar PAS sebab aku dah tak percaya cakap PAS. PAS dah jadi munafik....tak pernah pejuang HUDUD pun....

    ReplyDelete
  5. aku gak dah keluar pas, puluh tahun duk cerita hudud,kenapa tak terus laksanakan,jika perkara tu diambil tindakan oleh putrajaya baru kita boleh tuding jari keBN tak mahu Hudud,,ini cita gak buat dak,dok kata nak dapat redo Allah ,jika tak buat mana redo Allah

    ReplyDelete
  6. Hai orang-orang yang beriman, diwajibkan atas kamu qishaash berkenaan dengan orang-orang yang dibunuh; orang merdeka dengan orang merdeka, hamba dengan hamba dan wanita dengan wanita. Maka barang siapa yang mendapat suatu pemaafan dari saudaranya, hendaklah (yang memaafkan) mengikuti dengan cara yang baik, dan hendaklah (yang diberi maaf) membayar (diat) kepada yang memberi maaf dengan cara yang baik (pula). Yang demikian itu adalah suatu keringanan dari Tuhan kamu dan suatu rahmat. Barang siapa yang melampaui batas sesudah itu, maka baginya siksa yang sangat pedih

    Perempuan yang berzina dan laki-laki yang berzina, maka deralah tiap-tiap seorang dari keduanya seratus kali dera, dan janganlah belas kasihan kepada keduanya mencegah kamu untuk (menjalankan) agama Allah, jika kamu beriman kepada Allah, dan hari akhirat, dan hendaklah (pelaksanaan) hukuman mereka disaksikan oleh sekumpulan dari orang-orang yang beriman.

    untuk yang beriman saja kalau tak mau buat apa statusnya
    masih kah beriman?

    ReplyDelete
  7. hoi cipan pencacai amanah...kihkih.

    ReplyDelete
  8. Kata berjuang ikut nabi s.a.w ikut sahabat r.a....tp bila pegang jawatan terus makin kaya
    sahabat2 nabi s.a.w bila pegang amanah jd pemimpin terus jadi miskin makan cukup pakai sebb takut nak jawab dgn rakyat yg masih miskin sedang kita pemimpin yg kononnya nak ikut sahabat tidur dalam aircon....makan siap buang.....konon ikut sahabat puiii....
    kalau rasa tak boleh buat mcm sahabat jgn jadi pemimpin nanti mati esok2 kena bambu dek malaikat.....seorg je pemimpin yg aku respect TGNA.
    Yang lain merapu dan cakap tak serupa bikin.

    ReplyDelete
  9. Bro komen la pasal kapal terbang mh370 bro
    Kata jumpa kat pulau lak.please update bro

    ReplyDelete
  10. Salam. Sori, lari tajuk sikit. Cuma nak tanya C++, report siasatan MH17 dari DSB dah keluar. Kalau ikut diorang memang BUK yang jadi punca MH17 terhempas.

    Macam mana Bhai, tak tally la dengan konklusion lu yang MH17 tu kena tembak dengan AMRAAM dari pesawat U.S

    http://www.onderzoeksraad.nl/

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja