Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

01 October 2015

Budak Ini Melancarkan Perang Terhadap YDP Agong.

Bhai/DeeDee semua...

Satu jer gua nak stori..... Mufti bagi Negeri Pulau Pinang dilantik oleh YDP Agong.... Dia bukan dilantik oleh Ketua Menteri... Jadi kalau Mufti sudah berikan arahan, dan ada pihak yang mempertikaikan arahan tersebut.... Itu bermakna pihak tersebut telah melancarkan perang terhadap YDP Agong...

Hukuman bagi melancarkan perang terhadap YDP Agong adalah "Mati Mandatori"

So, harap #PDRMasia dapat siasat budak ini yang melancarkan perang terhadap YDP Agong.


Lagi satu, budak nih mesti belajar agama cuma setakat dengar ceramah PAS jer... Hahaha... Kesian sungguh la.... Bawak-bawak la pi menuntut ilmu... Jangan setakat dengar ceramah PAS jer... Cuba la tanya Ostad Sampul Golf GTI tue.... Hahaha

8 comments:

  1. ramai dikalangan orang Islam yang mendenagr bacaan ayat ayat Quran tidak paham maknanya
    masih meneruskan tradisi kejahilan turun temurun
    ada yang bangga pulak tu hidup dalam kedaan jahil akan agama sendiri
    macam mana nak dapat pelajaran dari bacaan ayat ayat Quran kalau dah tak paham
    kesian

    ReplyDelete
  2. Jenis macam budak bangang ni ramai sangat kat negara kita.
    Harapkan ceramah politik yg hampeh.... Jenis cam ni tak sembahyang tapi kalau dengar orang nak robohkan masjid, dia yang awal2 ke depan.....

    ReplyDelete
  3. Guna speaker untuk majlis indoor boleh tapi tersebar outdoor elakkanlah. Iblis syaitan laknatullah membisikkan ketelinga kita itu perbuatan yang baik dan itu juga amalan ugama, bohong ! bohong ! bohong - itu adalah tipu daya syaitan. orang Tabligh ikut Sunnah, di mesjid seri petalingpun guna speaker had pada indoor activity.Dakwah pada Org bukan Islam terbuka hati menganut Islam kerana kita tunjukkan sebanyak boleh akhlak kita sebagai org Islam.

    ReplyDelete
  4. zaman sekarang ramai org rasa mereka paham agama...padahal satu apa pun mereka tidak paham

    ReplyDelete
  5. salam..
    -aku tak dapat nak baca between the lines admin punya statement ni..
    -sarcastic atau straight fwd.
    -rasanya tak perlu bangangkan budak ni..
    -patut apa yang budak ni sampaikan dah boleh buka mata dan minda korang para muslimin semua..
    -maksudnya dewata semua ni boleh diharapkan lagi tak dalam pertahankan constitution islam sebagai agama rasmi dalam negara ini.
    -persoalannya budak tu lontarkan dah jelas lagi nyata ; siapa lagi boleh diharapkan kalau mufti yang katanya wakil kepada YDPA pun bow down kepada kehendak cauvinist ni.
    -bayang kan keadaannya Islam dalam 5 tahun dari sekarang dalam negara kita
    -pulau pinang kena ingat mereka masih tertakluk kepada Malaysia Constitution dan bukan Singapore Constitution..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mufti report direct kpd ketua agama islam negeri.So, penang sudah tentu Agong.LGE got no say about it. Bhai betul tak?

      Delete
    2. cuba hangpa pi tanya kat ketua jemaah Tabligh di seri petaling pasal pakai speaker dan tanya pula pada Presiden pas

      Delete
  6. assalam.

    Gua tadak masalah isu ni betul takyah buat selain azan di speaker surau. masjid.

    Yang betul masalahnya, orang kita ni dengar & tau tu azan atau ada kuliah tazkirah dia tak mai pun surau masjid untuk solat ! Pastu dia nak jadi hero pulak.... haha !

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja