Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 October 2015

Apa Sebab Ada Pertunjukan Ular?

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.. Siap ader pertunjukan ular tedung tue.... Hahaha.. Hebat.. Aper yang sebenarnya diorang nak kaitkan dengan ular.... Aderkah disebabkan Ular akan makan Katak? Atau.... Kepimpinan PAS sekarang nih dah jadi macam ular... Belit sana belit sini... Hahaha.... Metafora sungguh lar... Hahaha







 

16 comments:

  1. EIIIIII lari lari Pas dah ada ular tedung Perkasa.

    ReplyDelete
  2. seluruh negara datang, tak kan banyak ni saja...

    ReplyDelete
  3. walau ular tu telah dibodokan sekejap tapi yang nyata mamat tu masih cuak dalam hati
    takut ular tu sedar ditipu
    orang kalu dah bodo ada yang sampai ke mampuih duk bodo lagu jugak
    manusia n bodo

    ReplyDelete
  4. Kahkahkahkah!!!
    Tak pulak aku tau ada pertunjukan ular.
    kah kah ka hka hkah tak pernah dibuat orang.

    ReplyDelete
  5. Antara snake,sneak dan snack, yang mana satukah sesuai dikaitkan dgn si baghal tu?

    ReplyDelete
  6. Bhai c++, bersangka baiklah kamu...itu contoh yg ular berbisa pun boleh dijinakkan...apatah lagi yang berbelit mcm ular...hahaha...

    ReplyDelete
  7. more like ular dalam semak

    ReplyDelete



  8. "Fastaqim" mul ULARRRUN wal BELITUN SORBANnun

    "Fastaqim" mul MOTORunn VellFIRErrun wal Range ROVERRun

    "Fastaqim" mul LEBAIyyun SIKUkun wal LUTOTtun

    "Fastaqim" mul TOLOLlun WALAQun ESOSsun wal BALAKun Fil "Banjir"run Kun FAYAKUN

    ReplyDelete
  9. Mata mereka dah dibutakan.. baru mlm tadi himpunan di kb capai 100k tanpa pkr dap dan pan.. just imagine if it is with them.. and also just imagine if organised by pan and without pkr and dap..!

    ReplyDelete
  10. X yah tukar topik.. pan boleh buat ke .. 100K.. 2K belum tentu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 100K tu boleh diterjemah dengan kepastian kemenangan di dalam PRU14 ke? Dulu aku ada hadir himpunan di kedah... penuh stadium... tapi mai PRU13... bungkus mungkus.... cuma di tempat mengundi kami sahaja menang semua saluran... itupun sebab budak2 yang jadi AMANAH sekarang yang buat kerja.

      Delete
    2. kena berlaku adil la bro..PAN baru brape lama PAS dah berpuluh tahun wujud tapi dok sibuk kat PAN pehal..cuak?

      Delete
    3. Wang rosling, tak kan sampai ada show ulau kot. Pas sama macam ulau kah kah..

      Delete
    4. Wah kuat sangat ke PAS tu dah boleh go solo ler camtu? 100k means nowt mate. Kuat tak kuat seseorang tu "menahan marah" tu baru kuat !! Ulamak lu hari hari bantai Amanah, gelar penyokong PAN pelbagai gelaran buruk, mantik ler sangat ? Poorahh.. orang biasa biasa pun lebih kuat tahan marah, dendam, lebih memaafkan !

      Kalu nak sesat tu jangan sesat sensorang udah ler...jangan diangkut bwak ramai ahli ke neraka...jahanam !!

      Lu tahu ker...Berapa ramai mana budak sekolah agama, pondok dah diangkut ke majlis tu - selepas dipaksa atau diisikan borang keahlian PAS? You wanna deny this? What do you know eh !?

      Now that u know just how wicked & disgusting PAS can be ..please check "fikrah" PAS ni betui ker tak dalam usrah apa jua closed programme korang ?

      Delete
    5. Nampak sangat kamu tu yg bodoh melantun-lantun, bukankah kamu yg tukar topik perbincangan ini? Orang bincang fasal ular kamu tukar fasal pan pula, bangang!!!

      Delete
  11. Mai himpun 60K ke 100K ke...bila PRU kalah jugak. Yang menang dulu-dulu tu pun sebab semangat Pakatan Rakyat. Lepas ni PRU14 berjuang sorang-sorang akan balik PRU tahun 80-an...dalam Dewan tak dak wakil PAS pun kecuali Tok Hadi sorang. Hidup Amanah.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja