Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

16 October 2015

Sabah Akan Hilang?

Bhai/DeeDee semua...

Gua dapat maklumat.... maklumat yang menceritakan kemungkinan Sabah akan hilang daripada kekuasaan BN.... Makin ramai yang dah tak suka pada BN... malah sentimen anti Putrajaya dah makin kuat setiap hari...

Memang ader Ahli Parlimen dari Sabah yang dah jadi Menteri tapi itu bukan persoalannya... Orang ramai dah marah... warga Sabah dan marah... dan akan ajar BN pada PRU14.

Yang pasti.... BN memang akan tergugat nanti... Hahaha

5 comments:

  1. tak boleh harap sangat bial dekat pru kena sihir power
    habis jadi kabur pangkah bn lagi
    kecuali sampai nak makankedarah pun dah susah sungat mungkin boleh jadi
    kalau tidak macam biasa

    ReplyDelete
  2. susah rasanya org sabah nak berubah selagi di semenanjung x berubah.

    ReplyDelete
  3. Betul tu. Skrg mmg la berapi marah. Bila dpt aramaiti pangkah BN jugak

    ReplyDelete
  4. Ada golongan disabah dan sarawak tuntut kuasa autonomi, johor pun sudah bunyi..akan diikuti oleh pulau pinang...huhuhu first time dlm sejarah...berlambak agensi yg ramai angkat sumpah pertahankan perlembagaan malaysia..tapi apa sudah jadi...sapa pun yang menang..malaysia dah hampir bergolak...politik ,ekonomi dan sosial semua dah tak stabil..agak agak lu la bhai c++, sapa yang tak buat kerja...

    ReplyDelete
  5. salam bhai.
    wa stay sabah masuk 15 thn.
    dari dulu pun cam tu bhai.
    dpt 10 ringit depa terus konpem biru
    dtg la isu apa pun hatta mak bapak depa kena liwat dgn yb bn. still bila dpt 10 ringit terus terpukau.
    dah mentaliti sini

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja