Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

14 February 2016

Dengar Dan Fikir

Bhai/DeeDee semua...

Tak kisah la lu pro Mat Sabu ka... anti Mat Sabu ka... dengki Mat Sabu ka... atau balachi Mat Sabu ka......  cuba bukak telinga dan bukak hati tu untuk dengar dan fahami betul-betul apa yang Mat Sabu ni cakapkan.... Cuba kaji apa silapnya orang Melayu yang "konon"nya kuat Islamnya... dan kononnya tinggi ilmu agamanya....

Lu walaun ker... machai ker... balachi ker.... tolong dengar...  janji lu Melayu yang mengaku Islam... Tapi tak tau la kot yang lu bukan Melayu dan bukan berugama Islam sebenarnya.... Hahaha ... sebab kalo orang Melayu dan Islam... dia mesti boleh paham bijik butir apa yang Mat Sabu ni cakap.,,,

Kalo lu tak paham ... malah siap menganjingkan lagi Mat Sabu.... sohih la sama ada lu bodoh wal bangang atau sememangnya paria bukan Melayu dan bukan Islam.... Hahaha .... Akai jangan letak kat siku dan lutut la bhai... jangan jugak letak akai tu kat cakar rimau... Hahaha...

Ader paham ka???




Keluhan jiwa rasa bang mat #SahabatMatSabu
Posted by Bob Rasta Al Tertekan on Saturday, February 13, 2016

5 comments:

  1. Melayu itu Islam dan Islam itu melayu? ha..ha..ha.. lawak! Yang betulnya melayu tu layu, layu dengan duit lagi2 kalau dapat duit rasuah macam BR1M, layu dengan janji, layu dengan lagu "anak kecik main api", layu dengan ketuanan melayu yang tah apa2 tah maknanya, layu dengan lebai, ustaz dan tok guru yang perangai pun dua kali lima dengan si jahil, layu dengan cerita fiksyen konon2nya umat melayu ni le pada akhir zaman yang akan mengembalikan kegemilangan Islam!

    Cit..porah! Islam apa kalau riba dan rasuah tak jijik! Islam apa kalau kezaliman tu ok kalau kena kat orang lain. Islam apa kalau tengok kemungkaran, penyelewengan dan pengkhianat langsung tak ada timbul rasa marah dan benci, as long as I still can eat as much as I want and I can get my daily sustenance if I hear no evil, see no evil and talk no evil. Melayu ni le umat akhir zaman yang banyak diceritakan dalam hadis2. Ulamak2nya suka berdamping dengan penguasa yang zalim, rakyatnya berdiam diri takut menegur kemungkaran pemerintah dan pemimpin2 mereka adalah sekeji2 pemimpin yang dok ada kat atas dunia. Iye lah, orang kafir pun datang kat Mesia ni sibuk mintak Najib jelaskan pasal duit derma yang tak masuk akal tapi orang melayu yang dok tunggang tunggik konon beriman kepada Allah dan Rasul, langsung tak berdetik, tak rasa yang Najib tu wajib kena tendang? Islam atas IC tapi Firaun dalam hati. Ni le sifat kebanyakan orang melayu kat Mesia ni!

    Nick.
    Cape Tiger.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benar sekali saudaraku nick..ana stuju..Islam hnya pada nama..keLaut abis..

      Delete
  2. MR Nick, cape tiger... CASH IS KING.

    ReplyDelete
  3. yg walaun pas ni pula dulu benci rasuah, sokong mat sabu ttg rasuah dan salahguna kuasa. tp sejak mat sabu dan rakan2 ditolak oleh cai, walaun2 ni spt tak boleh berfikir sendiri. kena wala juga dgn presideng walau pun pendirian presideng dan geng ulama dia dah apa2 pun tak tau skrg ni.. inilah bala yg menimpa umat meLAYU

    ReplyDelete
  4. tak kira sapa pun kalau ada perangai ni
    lepas sembah Allah sanggah Allah n Rasul
    boleh belahhh

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja