Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

14 February 2016

Murahnya PMBK Jual Tanah Di Kelantan

Bhai/DeeDee sekalian...

Gua tak tau nak kata apa dah... Penyakit di Kelantan nih dah makin teruk... Padan lah BN ada peluang besar untuk rampas kuasa negeri Kelantan.... Padan sungguh lar... Adoh....

Semenjak Nik Aziz dah tak ada ni.. makin pelik perjalanan pentadbiran Kerajaan Negeri Kelantan.... makin tak paham... Nak kata tak ada skil nak handle kerajaan negeri... dah lebih 25 tahun dah peganng Kelantan... tapi masih macam itu je...Aper daa... Ada paham kerr???

1 comment:

  1. Biasalah dokumen tender itu dijual oleh mana-mana jabatan mengikut kadar harga dokumen dan proses, dalam kes ini ia berharga RM500 dan tentunya tidak akan dikembalikan. Untuk mengambil bahagian dalam tender setelah mendapatkan borang, penender disyaratkan pula meletakkan wang kesungguhan sebagai jaminan/cagaran yang mengikatnya supaya tidak sewenang-wenangnya menarik diri selepas mengembalikan borang tender, dalam kes ini disyaratkan RM5,000 dan mana-mana penender tidak boleh menarik diri sebelum lembaga tender membuat keputusan memilih penender yang berjaya. Jika penender menarik diri sebelum lembaga tender memilih penender yang berjaya, RM5,000 itu hangus yakni penender tersebut akan hilang wang cagaran tersebut. Penender-penender pula perlulah membida harga tanah tersebut dan pada amalan kebiasaannya penender yang meletakkan harga tertinggi akan dipilih untuk mendapatkan tanah tersebut, namun ia tidak semestinya begitu. Pada asasnya bila jabatan mengeluarkan tender untuk menjual atau melelong sesuatu, pihak jabatan akan memilih penender yang membida pada harga tertinggi dan jika tender itu untuk mendapatkan sesuatu pula, pihak jabatan akan memilih penender yang membida pada harga terendah tertakluk kepada kriteria tertentu.
    Persoalannya, saya (tanpa kecenderungan untuk memihak kepada Kerajaan Negeri Kelantan) tidak nampak apa yang tidak kena dengan iklan tender yang dipaparkan itu.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja