Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

16 February 2016

Setelah Mereka Jahanamkan

Bhai/DeeDee semua...

Dahulu .... Iraq sasaran mereka.... Macam-macam pertuduhan dimainkan... kononnya berlaku pencabulan kuasa... penindasan terhadap rakyat... genocide... syiah bukan Islam la... macam-macam... ditambah lagi dengan mainan media dan pemberontakan dari dalam.... dan macam-macam kerja sabotaj yang didalangi oleh MOSSAD dan CIA dengan bantuan dan kerjasama dari pelbagai negara.... Hancur jadinya Iraq.... Dari satu kuasa yang besar dan kuat... terus dimusnahkan dari dalam.... dengan kerjasama erat Media Arab seperti Al Jazeera.....

Konon selepas Saddam tumbang, Iraq akan lebih berjaya dan demokratik.... Tapi apa yang berlaku akhirnya semua tahu.... yang mendapat laba adalah USA dan UK.... yang seronok dan tepuk tangan adalah ISRAEL

Sebelum Iraq menjadi mangsa... mereka dah tibai Afghanistan sebaik sahaja lepas perang Afghanistan lawan USSR (Russia).... masa tu depa guna idea yang sama gak.. kononnya Taliban adalah perosak... Kejam... sadis.... penjenayah... bunuh sana... rogol sini.... musnahkan berhala yang beribu tahun..... dan macam-macam lagilah propaganda mereka... masa ni Al Jazeera baru nak up.... sempat la guna media Arab... konon nampak sokong Islam..... walhal itu semua agenda CIA dan MOSSAD dengan memperkudakan UAE dan Qatar serta melembukan Arab Saudi.... Macam labahau jer... Yang best tu orang kita Melayu pun boleh terpengaruh dengan permainan Al Jazeera... ye la... Al Jazeera tu nampak macam pure pro Islam.... walhalnya Al Jazeera tue sama macam CNN jer...

Selepas Iraq kena tibai... dan selepas Afghanistan kena jahanamkan.... Depa buat propaganda di Libya.... Memang dah lama depa aim Libya nih... dah berapa kali depa buat kerja jahat kat sana... guna special force la... semua tak jalan.... tapi last-last depa terpaksa guna orang dalam... rakyat dalam negara tu sendiri kononnya Ghadaffi jahat... zalim... penzina... dan macam-macam lagi propaganda..... Yang ini lagi best... sebab masa ni depa dapat bantuan dari dua media yang nampak macam pro Islam iaitu Al Jazeera (seperti biasa) dan Al Arabiya... Hahaha... itu semua media gampang yang mainkan agenda CIA dan MOSSAD seperti biasa.... Dana pun dari sumber yang sama.... Macam sial jer.... masa ni even Orang Malaysia pun sokong jatuhkan Ghadaffi.... Hahaha... bodoh nak mampus percaya apa sahaja yang disuap oleh media Al Jazeera dan Al Arabiya.... tau la tak nak percaya CNN sebab media Amerika... tapi dok percaya dua media sialan tu aper hal...

Konon bila Ghadaffi tumbang... Libya jadi bebas dan berjaya... Hahaha... hancur bhai... hancur... negara dibedak-bedakkan antara beberapa kroni US.... Halliburton dapat berapa lubuk minyak kat sana.... Hahaha.... Mampuih... hancur negara Islam Libya yang cukup bagus sebenarnya kepada rakyat depa... Tapi yer la... orang semua dah lebih percaya pada mainan Al Jazeera dan Al Arabiya....

Hahaha....

Mesir pun jahanam kucar kacir sebab permainan dua media gampang ni... (Al Jazeera dan Al Arabiya).... semua kong kali kong macai dan balachi CIA dan MOSSAD..... pakai nama UAE, QATAR dan Arab Saudi...

Sekarang.... dari apa yang gua tahu... dah dekat 4 tahun depa cuba mainkan isu Syria.... Al Jazeera dan Al Arabiya cuba cucuk jarum bangsat depa macam biasa kat Syria..... Hari-hari cerita kononnya Bashar Al Assad dok bom dan bunuh rakyat dier... Giler la lu orang dok percaya mainan Al Jazeera dan Al Arabiya... dengan sokongan tambahan video dari YouTube yang ntah sahih atau tidak... Betul la kita dengar cakap Arab... dan ada dikalangan kita yang tahu berbahasa Arab... tapi itu semua boleh diejast...

Kematian dan kemalangan serta kerosakan harta benda adalah perkara biasa dalam peperangan dan pertempuran... Masalahnya perang berlaku dikawasan penduduk awam... sebab pemberontak dan agen-agen CIA/MOSSSAD memang guna kaedah ini untuk menampakkan bahawa Kerajaan Bashar Al Assad dok serang rakyat dan penduduk awam....

Korang tak pelik ker .... mostly semua pertempuran berlaku di kawasan pertempatan awam... Kalau betul pemberontak ini tak puas hati dengan kerajaan... kenapa tak bertempur di kawasan kem atau pangkalan tentera.... kenapa perlu di kawasan awam...

Tapi gua tau... lu orang bukannya nak amik tau benda simple macam ni... yer la.. sebab lu orang sudah kena racun dek media Al Jazeera dan Al Arabiya.... Lu orang dengar cerita semua dari rakan-rakan kat sana yang berada di kawasan pertempatan awam.... betul la tue ader perang kat sana... tapi kenapa perlu kat sana...

Kenapa pemberontak tak serang di kawasan pentadbiran Kerajaan Bashar Al Asssad... kawasan tentera... kawasan senjata tentera... kawasan kem tentera..... kenapa... kenapa.... Hahaha... lu orang mesti tak boleh nak jawab punya...

Nih lagi best... biler citer pasai DESH la... ISIS la... IS la... yang penggal kepala manusia (konon musuh) dan upload dalam YouTube macam orang gila siap sebut nama Allah la. takbir la.... walhal Allah Taala melarang pembunuhan macam tu.... walaupun dalam perang sekali pun... Lu orang tak pernah belajar ker apa yang Rasulullah s.a.w ajarkan macam mana sepatutnya pejuang Islam berperang....

Bodoh kalau lu orang percaya apa yang mangkuk ayun tu buat dalam YouTube itu selaras dengan kehendak perang dalam Islam.... Dalam Islam, tawanan perang diharamkan dibunuh tanpa sebab jika dia telah menyerah diri atau ditangkap. Sesiapa yang membunuh tawanan maka dia bukan umat Muhammad s.a.w ... dan Nabi takkan terima mereka....

Dan sekarang.... Malaysia dah terperangkap dengan mainan Arab Saudi... Bodoh punya Najib Razak... sampai kita dah join team untuk pergi perang di Yaman dan Syria.... walhal dah lama terbukti yang Arab Saudi tu memang celaka... memang balachi US.... memang balachi ISRAEL.... Elok sangat la tu pergi perang kat sana... Ingat kalau mati berperang dengan sesama Islam (tanpa sebab yang pasti) boleh tentu mati syahid.... Bodoh la wei....

Lu orang sumer ader pernah ke dengar penjelasan terperinci isu Syria ni dari mulut Bashar Al Assad... Tak ada kan... Apa yang korang dengar adalah ulasan media Al Jazeera dan Al Arabiya..... semua tu mana nak cover cerita betul pasai Syria... semua ada agenda ....

Tapi biasalah... Orang Islam memang mudah kena kencing dan kena tipu dengan CIA dan MOSSAD.... Hahaha... Depa dah lama tau macam mana nak mainkan isu... macam mana nak manipulate isu... macam mana nak implant diorang punya versi cerita .... hahaha.... bertahun dah.... depa dah kaji lama betul... sejak 1947 lagi.... depa twist cerita baek punya.... Ala .... macam citer pengeboman berani mati yang sejak dulu mesti dikaitkan dengan teroris Islam... sampai lu orang pun boleh percaya....

Kesian gua tengok lu orang sumer.... kesian sungguh la.... Sebab itulah UMNO/BN boleh kekal berkuasa di Malaysia.... sebab lu orang sumer mudah dipengaruhi dengan media.... small matter... By the way... Agensi tempat gua berkhidmat lebih 23 tahun dulu pun gunakan teknik "mempengaruhi minda dibawah sedar" lu orang sumer ... Hahaha.... nasib la lu orang....

Kesian... sungguh kesian....  pergh lama betul gua tak tulis sepanjang ini.... hahaha... tapi hari ni sajer gua tuliskannya... gua amik masa 10 minit ja nak tulis benda ni... macam air turun idea.... hahaha.. laju gak gua menaip dengan 2 jadi..... ahhaa...

P/S : sebab itulah lu orang sumer boleh kena main dengan media pasai isu MH370 dan MH17.... Hahaha.... pecah perut gua gelak nih... hahaha

Ader paham ka?

14 comments:

  1. Memang realitinya kita wajib selidik semua berita yang kita terima. Kena dapatkan berita dari dua-dua pihak pastu adilinya. Jangan jadi walaun membabi buta, macam kena pukau pulak. Selamat berjuang semua.

    ReplyDelete
  2. lu pun apa kurgnya, bhai. bab intelligence lu memang top. dpt fikir mcm2. boleh baca keadaan sbb lu belajar.

    tp bab iman, lu org masih lg dlm tempurung sbb tak berani nak berubah! bila bab aqidah, lu org masih lg rely 101% pd ustaz. apa yg ustaz ckp, lu org percaya.

    cth cuba lu kaji dimana dlm AlQuran hadis yg suruh basuh kaki dlm wudhu'. cuba lu kaji dmn dlm alQuran hadis yg suruh solat terawih. cuba lu cari dmn dlm AlQuran yg batalkan nikah mut'ah.

    Ingat Allah swt mcm lu org ke? buat mende tak sempurna. boleh ke tuhan buat hukum dolak dalik? hanya tuhan according to paul aje yg buat cam tu.

    Apa yg dihalalkan oleh Rasul saw adalah halal hingga hari kiamat. Apa yg diharamkan oleh Rasul saw adalah haram hingga hari kiamat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua flip flop la bhai. Bila dah haram tetap haram , bila darurat boleh diteguk dilapah pula bhai. Klu ikut bila haram tetap haram biarpun darurat dari dunia sampai akhiraT. Itu racun dah haram dari diteguk, mau teguk lagi ke bhai kalau tiada lg yg selamat utk diteguk....

      Delete
    2. Bhai Anon:

      Kek mana ada Al Quran kata Nikah Mut'ah..cer cite???

      Delete
  3. Bhai, lu dah jadi lebih kurang mcm geng g25...masa service x mau bunyi...sudah habis lagi mau bunyi...x kira la code 5 ka code 3...sama je...

    ReplyDelete
  4. Lu ada sumber maklumat risikan yg jelas sedap la cakap. cuba lu bagitau mana kami nk cari sumber mcm yg lu dpt. ni semua benda nk tapis mana kami rakyat biasa nk dpt maklumat. lu punya tulis mcm kami ni sumer bodoh dan pecaya sumer media. hakikatnya kami tak ada sumber maklumat mcm lu...lu dedahkan benda ni bagus la..tapi jgn pelecehkan kami sbb tk dpt maklumat mcm lu...

    ReplyDelete
  5. Itulah pasal, admin. Kita buta2 je percaya propgnda barat. Konon Saddam Dan Qaddafi jahat.

    Admin ingt tak kisah palsu seorg jururwt Kuwait brnama nayyirah, buat citer kat dpn sidang pbb, konon askar Iraq buang bayi2 Dari inkubator. Alasan ITU yg mybbkn pbb luluskn resilusi myrg Iraq masa tahun 1990. Last2, rupanta ia citer pplsu.

    Bab Qaddafi, sy prnh BC cerpen seorang penulis Malaysia bnama nahmar jamil btjuk Gaddafi. Dlm tu, dia citer konon qdfi pksa rakyatnya sembhyg asar tiga rakaat Dan dibc scara nyaring. Pastu konon, Gaddafi kata tak perlu sebut qul ketiks BC surah al ikhlas( BC huwallahu ahad.....sampai habis).
    Entah betul entah tidak gsdafi buat semua tu.

    Kpd admin, mohon buat ulasan detail PSL isu yaman. Kasi bukak mata puak2 sunnah ni sypaya jgn tsksub Sgt kat arSb Saudi nun. Sy tunggu kupasan admin ttg isu yaman.

    ReplyDelete
  6. bhai...

    wa mau tanya sikit sama lu...

    video-video tu betui ka buleh diejast?

    seingat wa dulu lu jugak yang beria-ia menolak dakwaan video buleh diejast...

    kenapa sekarang lu sudah berubah hati?

    ReplyDelete
  7. Bhai c++, gua memang berbulu bila jumpa manusia yg baru nak bertaubat tapi bila nak tarbiah org lain mcm dia maksum...segala apa culaan yg you all buat semata mata utk sesuaikan dgn polisi paymaster...kesan ambik masa 20 tahun...dari lu mula kerja sampai "retired" baru la kesan dia dah nampak...kalau betul lu dan rakan di agensi buat kerja..malaysia takkan teruk mcm sekarang...sama je tak kira geng e ke, mio ke jasa ke research ke atau apa lancau sekalipun lu orang failed big time...jgn lupa kerja lu olang hanya kutip dan nasihat je...kalau mangkuk kat atas tak mau dengar..apa lu boleh bikin...sama je cam marhaein lain...byk lu olang kasi bolos...cth..kes AAA, oil for food dan mcm mcm lagi..first line of defence jonon...melugai hayai la bhai

    ReplyDelete
  8. Hai orang-orang yang beriman, apabila kamu hendak mengerjakan salat, maka basuhlah mukamu dan tanganmu sampai dengan siku, dan sapulah kepalamu dan (basuh) kakimu sampai dengan kedua mata kaki, dan jika kamu junub maka mandilah, dan jika kamu sakit atau dalam perjalanan atau kembali dari tempat buang air (kakus) atau menyentuh perempuan, lalu kamu tidak memperoleh air, maka bertayamumlah dengan tanah yang baik (bersih); sapulah mukamu dan tanganmu dengan tanah itu. Allah tidak hendak menyulitkan kamu, tetapi Dia hendak membersihkan kamu dan menyempurnakan nikmat-Nya bagimu, supaya kamu bersyukur.

    kenapa pihak kita tidak kuat menentang dakyah puak tu dalam media
    takut ke bersekongkoi ka malah tumpang sebar pulak lagi secara resmi
    memang cilaka
    ingat bersekutu denagn puak dzolim ada habuanya
    sapa yang pecaya sangat apa yang dikata oleh musuh islam memang bodddo

    ReplyDelete
    Replies
    1. knp perkataan basuh tu dlm kurungan? sbb dlm teks arab ialah 'sapu usap kepala dan kakimu...'

      jd fikir sendiri - nak ikut teks arab yg asli atau terjemahan melayu?

      kalau lu org ikut terjemaha melayu, satu hari nanti tak mustahil babi pun boleh makan.

      mcm mn? lepas perkataan babi tu letaklah dlm kurungan (liar). maka terjemahannya ialah babi liar tak boleh makan. babi yg dibela secara hygienic boleh. mcm diamerika, babi yg dibela tak pernah pijak tanah.

      hauauahahaaa...

      Delete
  9. great brown vibrator says: lu worang mikin kilija baek untuk negala; tapi apahat mao ikot cakap politik punya olang? itu politik punya olang dia punya lancau sudah kasik pigang sama olang; tak boley pakai punya; apahat lu wolang tala cakap Singapore punya jahat sama kita punya Maleshia mao kasik jatuh punya kilija? haiyaaa cong ceng cong ceng lancau woo..

    ReplyDelete
  10. ada orang sapu kaki denagn penyapu kut (sebab tak sebut denagn air)
    terjemahan ada huraian oleh nabi n ulamak jadi kita tak payah ikut nabi n ulamak ka sebab kita pandai sendiri
    niat ambik wuduk ikut sapa pulak perbuatan dalam solat ikut sapa pulak (dlam quran tak tunjuk macam mana)niat puasa macam mana pulak ikut sapa pulak
    nak tunjuk pandai konon tapi macam luncai ni satu puak hapak jugak
    dalam urusan mayat kita bial kita dimatikan ikut sapa pulak (dalam quran tak sebut macam mana)
    lu punya pasal la

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja