Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 February 2016

Nyawa Bernilai RM0.80 Sahaja

Bhai/DeeDee semua...

Dah banyak kali kita dengar cerita ada yang kena tembak dari jarak dekat di Malaysia.... dalam banyak kes kita dengar saspek menggunakan pistol automatik... dengan peluru 9mm ... dan saspek berjaya melarikan diri dengan motorsikal Yamaha 135 warna merah....

Nampak tak senarionya? Nampak tak trend dia....

Mmmm.... ini semua kerja paid shooter la.... penembak berbayar.... @ pembunuh upahan....

Soalan yang selalu gua tanyakan kepada kengkawan di Jabatan "E" Bukit Aman aderlah..... aderkah ini kerja "local"... warganegara... Sebab sangat susah nak kesan saspeknya....

Ramai kengkawan yang bersetuju yang buat nih ader dua jenis orang..... yang mana mungkin melibatkan warga asing yang bekerja satu grup dengan warga tempatan... Macam contoh aaa.... yang bawak motor adalah warga tempatan... manakala yang jadi paid shooter aderlah warga asing...

Motor yang digunakan adalah motor sama ada curik atau motor dalam "tahanan" yang ditukarkan nombor pletnya.....sebab tu kalau dapat jumpa motor pon... takleh nak track kepada siapa yang punya sebab yang empunya ada alibi....

Pistol yang digunakan biasanyer bukan diseludup masuk ke Malaysia... tapi yang disewakan oleh pihak-pihak tertentu.... Harga peluru bukannya mahal sangat...  baru-baru ni gua ader beli sekotak 9mm punya peluru (30 bijik) jenama XXXX gua dapat pada harga RM0.80 sebijik.... sudah naik harga ... sudah ada GST ... dulu boleh dapat dalam RM0.60 sebijik... Pernah dulu gua beli peluru .38 untuk pistol kawan .... gua dapat pada harga RM0.45 sebijik... Murah betul nyawa manusia... bernilai sekita RM0.45 sahaja

Aper pon,,, kita biar PDRM selesaikan siasatan kes nih... tapi percayalah.. shooter dier takkan dapat dikesan dan dijejaki.


4 comments:

  1. Beli peluru span pistol mainan anak penakan aku lagi mahal oooo.

    ReplyDelete
  2. ai macam macam ajensi ada tak kan lah tak boleh cari puak haprak ni
    dah lama dah kes kes macam ni duk jadi
    mana pi kepakaran yang duk dilaung laungkan
    kan pandai menyamar dalam segala segi
    tak kan ada tok dalang jugak kes macam ni yang dilindungi
    banyak sangat kes macam ni selalu telepas
    manusia dan kehidupan - dunia pentas lakonan

    ReplyDelete
  3. Kalau dulu perkara ini saya biasa dengar ia berlaku di negara thailand kerana di sana rakyatnya agak bebas memiliki pistol dan senapang tetapi sekarang kita boleh dengar dan lihatnya di malaysia kerana pengerusi rhb rashid husin terbunuh dengan modus operandi yang sama

    ReplyDelete
  4. brader ni gaduh dgn geng dadah kat car wash dia dulu sebab dia tak suka dadah ke sebab dia pun ada geng dadah sendiri kat area situ?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja