Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

07 February 2016

Hanya Yang Korup Sahaja Risau

Bhai/DeeDee semua...

Peguam Negara katanya nak buat peruntukan undang-undang yang baru... yang nak kenakan penjara seumur hidup kepada sesiapa yang membocorkan rahsia... iaitu pemberi maklumat.... pergh.... bangang ker dah aper si Apandi ni...

Bukan ker ada Akta Pemberi Maklumat... kenapa pulak nak kenakan tidakan hukuman penjara seumur hidup...

Nih mesti sebab nak selamatkan orang yang korup dan rasuah.... Sebab hanya yang korup dan rasuah sajer yang risau dan takut kepada pemberi maklumat.... yang membocorkan rahsia...  Nampak sangat lar.... memang nampak sangat...

Aper nak jadi la dapat Peguam Negara kaki bodek yang lagi lahabau dari Gani Patail...

Hahaha... bodoh nak mampus... Hahaha

5 comments:

  1. kalau bocor temapt simpan kapai selam keretakebai peluru bepandu jarak jauh kapai pengangkut kapai terebang robot canggih ke ada lah jugak satu pasai nak kena hukuman berat
    tapi kalau setakat nak sorok salah laku rasuah tak payahlah
    bersekongkoi dengan puak haprak berat adzabnya nanti

    ReplyDelete
  2. Org buat undang2 galak orang jadi whistle blower untuk halang pengkhianatan terhadap negara. Ini sebaliknya pula... takkan nak minta rakyat jadi City Hunter pulak kot.

    ReplyDelete
  3. Hahaha...semua bab dah jadi code 5...

    ReplyDelete
  4. awat takut??? ada buat salah ka tu?? kat AG je dah berapa ramai jadi pengintip untuk Negara luar...suruh balik kampong saja je kira dah baik hati le tu..kalau ikutkan undang2 kolea atau caina, memang hokum tembak je...

    aymy8888

    ReplyDelete
  5. brown vibrator says: alaa Pok Dhee, yang jual maklumat keselamatan pertahanan laut Negara tengah happy kat UK. Rakyat biasa apa tau sangat pasal rahsia Negara? Don't shoot the messenger. Dia hanya courier. Macam informer kes Tok Ramli Yunus laa tak pasal2 kena masok dalam; amat tak adil

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja