Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

26 December 2020

Adoilah Pak Mopti

Bhai/DeeDee semua...

13 Disember gua ader menulis bab ini.... bab isu Shopee dilantik menjadi ejen kutipan zakat.... panjang gua menulis bab ni... memang isu nya panas.... dan beberapa hari sudah Ostad Zamihan ader upkan jugak isu nih...

Dan hari nih pulak... Mopti Selangor pulak jawab isu ni... Mopti Selangor bekap tindakan LZS yang melantik Shopee sebagai ejen kutipan zakat... Ini kerana kata Mopti Selangor... takder masalah dari segi hukum Shopee dilantik sebagai ejen kutipan zakat...

Persoalan yang gua tanya adalah apa bezanya Amil dengan Ejen Kutipan Zakat??? Hanya satu bahasa Arab... dan satu bahasa Melayu... walhalnya benda tu sama jer... 

Amil hanya hak orang Islam jer... mana boleh orang / syarikat bukan Islam kendalikan urusan Amil....  jangan la main taram jer sekadar tukar nama jer... agak-agakla...

Nih Mopti Selangor (Tamyes Abdul Wahid) cakap bab upah Shopee tu adalah dibawah pembayaran yang dikendalikan oleh Amil...  dier kata bukan amik dari nilai zakat.... Eh... sekejap... Amil tu nak amik dana dari mana untuk bayar upah Shopee tue? Dana dari Kerajaan Malaysia ka?? Dana dari JAKIM ka?? atau memang Amil akan amik dari bahagian zakat??

Gua tak rasa Amil akan bayar guna dana Kerajaan Malaysia bawah JAKIM.... sori aaa gua tak percaya... ngarut ja semua tue...

Kalu Mopti pon tak clear bab ni... tolong aaa jangan sembang.... bahaya.... boleh sesat lagi menyesatkan... dah kenapa la nih agamawan semua pening-pening belaka biler bagi hujah.... adoilah..



No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1