Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

26 December 2020

SPRM Masih Tido

Bhai/DeeDee semua...

Kecoh sana sini pasai daging Kanggaru... pasai Kartel Daging... tapi citer sebenar langsung dikesampingkan.... Citer sebenar berkaitan rasuah yang sudah berakar umbi langsung dibuat sebagai ceriat sampingan je....

Yang terlibat rasuah nih sahih Melayu... sebab biasa yang uruskan semua nih dalam bab halal dan sebagainya adalah kakitangan Kerajaan Malaysia berbangsa Melayu... ini kompom..

Nampak gayanya SPRM masih tido lagi... bukan aper... biler nak siasat kes sebesar ini... biasanya akan melibatkan campurtangan pihak tertentu... pihak yang ader power tahap dewa... Gua tak percaya hanya level pegawai-pegawai biasa jer yang terlibat... 

Sila semak la beberapa nama besar yang terlibat dalam import daging dari luar... Mesti akan kantoi punya kalu semak betul-betul... cuba la semak kompeni import daging milik perasuah yang buat kenduri anak dier kat depan Istana Kehakiman dulu... cuba la semak..

Mana tahu ini pon sebahagian dari team kartel.... Hahahaha... tak semak kita tatau...

Semak la wei... Sebab ker berkaitan rasuah nih bukan kecik-kecik anak biasanya... kalu betul semak... boleh sampai ke level kayangan dan dewa... hahaha



2 comments:

  1. Sorok lama sangat memang sah orang besaq-besaq Melayu dah duq bagi bangkai pada kita. Kita putaq lagi... Bangkai besaq.. bangkai besaq..

    ReplyDelete
  2. kroni sapa... dah 40 tahun... 22 tahun 22 bulan kroni atok kaya raya, belen lagi kroni PM lain...

    Terhegeh hegeh SPRM jer buat kerja... muskil kann kannn..!! Wawasan 2020 last minggu ni... kita dapat apa dng wawasan 2020 ni sebenarnya..!?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1