Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 December 2020

DAP Akan Kojol PRU15?

Bhai/DeeDee semua...

Maybe ader pihak yang akan suka kerjasama DAP dengan UMNO di Perak... Maybe sebab besar kemungkinan mereka akan mendapat sedikit laba atas kerjasama ini... Yer la... UMNO memang tak cukup number di Perak kalu mereka takmo bekerjasama dengan PAS dan BERSATU...

Tapi kini dengar citer yang DAP semacam bersetuju nak bekerjasama dengan UMNO...

Tapi... pada gua... once DAP bekerjasama dengan UMNO dalam situasi sekarang nih... ianya adalah satu tindakan serupa mengatuk paku terakhir pada keranda DAP ... DAP surely akan kojol pada PRU15 bukan sajer di Perak... tapi di banyak negeri lain...

Itu gua kompiden... Tak percaya ka... Takpa.... tunggu dan lihat...

Pengundi atas pagar sure dah tak undi DAP.... belum lagi yang ahli DAP yang akan memboikot mengundi DAP nanti... maka mampuslah DAP selepas itu...

Jangan la marah yer... ini kenyataan..



6 comments:


  1. Tapi... pada gua... once DAP bekerjasama dengan UMNO dalam situasi sekarang nih... ianya adalah satu tindakan serupa mengatuk paku terakhir pada keranda DAP ...

    Setuju betul dengan statement anda. Tapi yg bakal LEBIH KOJOL adalah UMNO kerana ahli UMNO akan keluar beramai-ramai dan masuk PPBM atau PAS.

    ReplyDelete
  2. kalau dap kojol pati kpaoir lain jadi hero
    apa bezanya sarupa saja
    hukum jinayah islam tetap ditentang

    yang daaajai patio malayu islam tak reti reti nak bersatu
    ni ynag paling cilako
    sontoloyo

    Dan berpeganglah kamu semuanya kepada tali (agama) Allah, dan janganlah kamu bercerai berai

    perintah Allah tetap disanggah

    Orang-orang Arab Badui itu berkata: "Kami telah beriman". Katakanlah (kepada mereka): "Kamu belum beriman, tetapi katakanlah: "Kami telah tunduk", karena iman itu belum masuk ke dalam hatimu

    ramai islam baru tahap badwi
    kalau ramai betoi iman kuat takkan keadaan umat islam
    haru biru sana sini

    Allah telah menurunkan perkataan yang paling baik (yaitu) Al Qur'an yang serupa (mutu ayat-ayatnya) lagi berulang-ulang, gemetar karenanya kulit orang-orang yang takut kepada Tuhannya, kemudian menjadi tenang kulit dan hati mereka di waktu mengingat Allah. Itulah petunjuk Allah, dengan kitab itu Dia menunjuki siapa yang dikehendaki-Nya. Dan barang siapa yang disesatkan Allah, maka tidak ada seorang pun pemberi petunjuk baginya.

    tak ramai yang macam Allah bagi tau ni
    kalau denagar ayat ayat Allah macam tarak apa

    tapi kalau dengar kerajaang dunia nak umum
    bajet bukan main peduli
    itu aja tahap nya

    ReplyDelete
  3. Kerajaan Bersatu Yiddin@Atok salahkan DAP, PKR punca politik negara tidak stabil

    Akhirnya selesai tanpa PH dan DAP. Usaha walaun unta membatu api adu domba terbantut. Atok saja yang kekal pertahan DAP okey.

    Ketua Penerangan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Wan Saiful Wan Jan menegaskan situasi politik negara yang tidak stabil pada masa ini berpunca daripada DAP, PKR dan sekutu-sekutunya.

    Menurutnya, Anwar Ibrahim, Lim Guan Eng dan rakan-rakan pemimpin Pakatan Harapan (PH) itu terus menerus menggugat kestabilan negara hingga mempengaruhi penurunan penarafan Malaysia oleh Fitch Ratings.

    “Kali ini mereka mempergunakan penarafan Fitch untuk menuntut undi tidak percaya.

    “Sebenarnya merekalah yang menyebabkan politik kita tidak stabil. Merekalah yang mensabotaj kestabilan politik dan ekonomi negara sehingga kita semua tanggung kesannya.

    “Siapa yang menyebabkan politik negara kita tidak stabil sekarang? Jawapannya ialah DAP

    Malah selepas MB Perak tersingkir PN bersatu semula. Dah tua celaka ni elok kurangkan fitnah batu api.

    ReplyDelete
  4. Dap tak kojol tetapi orang melayu akan kojol dikojolkan oleh pemimpin dan lebai melayu yang korop.

    ReplyDelete
  5. Usul Belanjawan Mak Lampir dilulus setelah pembangang gagal menolak usul di Sidang Bajet 2021.

    Dey dah lebih PN(25) vs PH(0) bila mau menang bangkang haahh..!!?

    Dewan Rakyat hari ini tidak meluluskan usul pembangkang untuk memotong peruntukkan RM8,627,200 program Penggerak Komuniti Tempatan (PeKT) dalam Rang Undang-Undang Perbekalan 2021 bagi Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT).

    Kanina punya pembangang asyik bangkang sana bangkang sini.. bila mau menang bangkang...!! Bangang punya bangkang..!!

    ReplyDelete
  6. Jgn la tulis mcm budak kelas 10...bagi la reasoning sikit... x caya tunggu ni kira outdated dah...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1