Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

24 December 2020

Ini Semua Salah DAP

Bhai/DeeDee semua...

Harga bawang dan segala mak nenek yang naik rupanya bukan sebab apa... semua sebab kawasan Pelabuhan kita yang sesak.... Kita ader beberapa pelabuhan utama... Tapi sampai sesak ni semua sebab apa?? Sebab tak cukup pelabuhan ka atau sebab tak cukup kakitangan nak handle pelabuhan ...

Atau..... kerenah birokrasi yang menyebabkan kesesakan ni???

Dari apa yang diketahui... rata-rata punca dapat dikenalpasti disebabkan kerenah birokrasi di Pelabuhan.. akibat dari prosidur yang kelam kabut ditambah pula dengan isu PKP yang menambahkan lagi beban pemprosesan kontena...

Pelik pun ada... Kenapa semua nak bertumpu di Pelabuhan Klang sahaja?

Mungkin bukan Pelabuhan Klang sahaja yang sesak.... mungkin pelabuhan lain juga sesak.. Apa kata kita manfaatkan Pelabuhan Tok Bali sebagai port tambahan untuk membawa masuk barangan impot terutamanya sayur-sayuran dan buah-buahan serta lain-lain barangan fresh.

Maybe juga kita kena tambah satu lagi pelabuhan di sebelah Pantai Barat ... Sama ada di Kuala Selangor kita buat pelabuhan baru... atau pun di Sabak Bernam... which ever is easier...

Kita kena tambah beberapa port (pelabuhan baru) agar proses kargo dan sebagainya dapat di uruskan dengan lebih baik...something need to be done la bhai... tabley nak tunggu dan lihat ja..

Amacam?



3 comments:

  1. ada kuasa tak reti nak berkuasa
    hanya pandai berebut harta berselindung dibalik kuasa
    patut pakat berebut nak urus negara bagi baik

    memang bala bnayak mari
    kalau sang sang penguasa leka cari harta
    bahaya untuk negara
    nanti bolih jadi porak peranda

    ReplyDelete
  2. Ada tambahan boh salah DAP ibu bapa wali sekali. Saya putaq Halim!!!!

    ReplyDelete
  3. Mampuslah Kerajaan Sial - Bersatu, BN, PAS, dan sekutunya. Mampus!

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1