Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

23 December 2020

Isu Kartel Daging Tak Halal, Siapa Salah Sebenarnya?

Bhai/DeeDee semua..

Sehari dua nih meletus cerita pasai isu daging tak halal yang diproses dan dilabelkan kembali menjadi daging halal oleh pihak sindiket.... pihak kartel... katanya dah lebih 40 tahun rakyat Malaysia makan benda haram nih...

Hahaha....

Sekejap... sebelum kita pergi jauh... agak-agak lu orang aaa.... pegawai berbangsa apa yang diamanahkan untuk menguruskan proses halal dan sebagainya dalam perkhidmatan kerajaan nih?? Bangsa apa?? Bangsa Cina kah atau Bangsa India?

Hahaha... Confirm kalu gua kata pegawai yang diamanahkan menguruskan proses halal, import dan sebagainya adalah dari Bangsa Melayu... Bangsa Melayu yang dikatakan beragama Islam.... yang dikatakan mesti baca doa dalam urusan pejabat kalu ader event... pegawai yang akan marah kalu cuti raya tidak dibenarkan (diluluskan cuti) ... 

Ini semua keparat celaka Bangsa Melayu.... Macam celaka...
Bukan setakat dapat habuan duit ringgit, malah siap dapat habuan seks dan arak katanya... adoilah...

Ini 6 agensi kerajaan yang terlibat.

  1. Kastam dan Eksais Diraja 
  2. Halal Industry Development Corporation (HDC)
  3. Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK)
  4. Jabatan Perkhidmatan Veterinar (Kementerian Kesihatan)
  5. Jabatan Standard Malaysia (SIRIM)
  6. Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)
Itu dier senarai agensi yang terlibat dalam proses penentuan halal nih... So korang agak-agaklah celaka nih datang dari mana... Memang celaka wal sial semua yang buat khianat nih... kompom takder bangsa lain,... melainkan bangsa Melayu jugak...

Celaka....



4 comments:

  1. Ini mesti dapigs punya angkara!!!

    Li mengHIBA Anak Yatim?!!BANGKAI BABI lu HOMO!! Baik lu MAMPOS balik KANDANG DAP BANGKAI BABI!!!!!!!!!!!! CELAKA lu & keturunaan BANGKAI BABI lu!!
    Hi hi hi

    ReplyDelete
  2. tak payah nak herang banyak
    memang dah terok sana sini

    Iblis berkata: "Ya Tuhanku, oleh sebab Engkau telah memutuskan bahwa aku sesat pasti aku akan menjadikan mereka memandang baik (perbuatan maksiat) di muka bumi, dan pasti aku akan menyesatkan mereka semuanya,

    ramai yang tertipu ngan iblis
    iblis tak pernah mungkir janji ngan Allah
    tapi ramai orang islam ynag mungkir

    Katakanlah: "Sesungguhnya salat, ibadah, hidup dan matiku hanyalah untuk Allah, Tuhan semesta alam

    apa lagi nak diharap puak yang ada kuasa pun
    bukan dari golongan orang orang soleh

    selamat merasa bahangnya


    ReplyDelete
  3. patut orang malaysia makin bengap sebab suma makan bangkai... pemimpin makan rasuah....

    ReplyDelete
  4. Anak Nik Aziz kata boleh rasuah asal jangan pada DAP. Putaq Halim... wang kapiaq....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1