Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

19 December 2020

Walaun PAS Sudah Tak Menjuarai Isu Rakyat

Bhai/DeeDee semua...

La nih semenjak dua menjak PAS jadi sebahagian dari komponen Kerajaan Malaysia (Pusat), suara walaun PAS dah tak berapa kedengaran menjuarai isu rakyat... Banyak isu rakyat yang biasa PAS pungut dan suarakan selama ini senyap sunyi... tak berdetik...

Tatau la apa dah jadi dengan walaun PAS nih...

Yang dapat laba dan untung adalah Pemimpin PAS ... tapi yang layu dan lentok aderlah walaun PAS... takkan la kot lembik loteq... adoilah... kata kaki jihad... kaki demo... kaki bantah bagai....  la nih semacam Erectile Dysfunction (ED) ja....

Adoilah...



Wei... aktif la sikit... harga bawang la nih mahal lar.... harga cili merah pun dah mahal sekarang... harga petrol jangan dipertikaikan... saban minggu naik.... tak reti-reti nak turun....

Takkan la walaun PAS nih sudah tak berniaga murtabak... dah tak berniaga kedai makan... dah tak berniaga laksa... dah tak berniaga pasar malam... atau dah tak berniaga kat tempat ceramah (ooops... ceramah skrang tabley sebab Covid-19) .... hahaha

Takkan la kot....

Agaknya itu sebab walaun PAS semua dah mandom... semenjak berkawan baik ngan macai UMNO... terus mandom jadinya.... huhuhu... Isu arak pun walaun PAS senyap sunyi tak berkutik.... isu rasuah dah lama dah ilang dari kepala hotak walaun la nih.... belum lagi isu anak sepupu Menteri UMNO yang kawin dengan Ketua Pasukan Hoki India yang katanya siap tukar agama tue...

Itu lagilah senyap... hahahaha... lawak siot puak walaun PAS nih... Hahaha

8 comments:

  1. tukang blog ni pun nampak macam juara keadilan
    kalau benar penegak keadilan jangan depan mata saja
    sesekli kupas la sikit isu yang jauh

    kisah dalam negara ni pi mai pi mai tang tu jugak
    dah lebih 60 tahun

    bagi panas dikit musim hujan ni
    apa cerita 6 dibunuh oleh unit polis indonesia tu
    di dunya ni pun Allah dah tunjuk kejahatan puak yang jahat
    tegak keadilan ngan kebenaran bukan kedzoliman
    jangan tutup kedzoliman ngan kekerasan

    syabas ada jugak rakyat n ngo indonesia ynag berani

    takkan tukang blog takut kat joko
    kebenaran itu pahit
    tapi itulah yang Allah perintahkan manusia
    tegakkan


    ReplyDelete
  2. Suara walaun dah jd malaun tak berdetik...

    ReplyDelete
  3. Tukang blog baru kena warning dengan sponsorship DAPigs sebab tak ada isu Besar untuk fitnah PAS. Maklumlahhh PAS terlalu Bodoh nak fikir idea buat duit Terowong macam DAPigs Penang! Wakakakakakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada modal lain tapi DAP! Woi, bila mau kedepan. Betul2 dasar lobai malaun

      Delete
  4. Apalak kaitkan dengan indon.Walaun pas teloq dah ilang.Tak caya tanya Bang Man mewa

    ReplyDelete
  5. kahkahkah.. hidop walaun penyokong ulamak burit bini ramai.. gila burit muda

    ReplyDelete
  6. Saya putaq Halimmmm... Putaq wang besaq... wang kapiaq... wang kapiaq...

    ReplyDelete
  7. Dalil depa laki bini nikah Islam. Tapi jahil sembah di Gurdwara. Saya putaq Halim. Wang besaq... wang kapiaq...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1