Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

12 August 2013

Cerita Disebalik Cerita

Bhai/DeeDee sekalian...

Hahaha... Lu orang tau dak cara terbaek pemaju dan pemilik tanah nak menghalau setinggan yang dok lepak kat atas tanah yang kononnya pemaju dan pemilik nih punya...

Macam mana tanah milik kerajaan senang-senang berpindah hakmilik kepada orang-orang dan syarikat tertentu malah dengan harga premium yang kebanyakkannya tidak masuk akal...

Hahaha... Jadi cara terbaek untuk menghalau setinggan atau peneroka bandar nih aderlah dengan cara dibawah nih... Sentul skrang sudah jadi saper punya... Kroni mana punya... Kalu nak bagi penduduk Kampung Baru KL tue nak bersetuju dengan pembangunan baru Kampung Baru... Ikut jer la cara camnie..

Cara camnie dah banyak kali dah gua tengok dibuat ... Sejak seingat gua dari tahun 80'an lagi... Kat Johor... Kat Pulau Pinang... Kat KL .... Kat Selangor... Selalu jadi camnie... Dah lama dah idea camnie.... Hahaha.. Bukan baru-baru nih jer...

Biler yang kroni kaya mengambil jalan mudah untuk menambahkan kekayaan mereka tanpa mengambil kira moral dan sosial....  Inilah cerita disebalik cerita yang gua nak tampilkan.... Layannnnn...












4 comments:

  1. cara tuan tanah kedaung ! ABU jangan lupa!

    ReplyDelete
  2. ter ter terbakar juga akhirnya simpati untuk mereka yang terlibat dalam musibah ini. diakhirat nanti akan dikisahkan semula apa saja misteri konon didunya

    ReplyDelete
  3. Salaam Bhai C++,

    Ini la cara kapitalis menyundal dan disokong oleh puak syaitan yang dikenali...


    <><>
    Selamat Hari Raya Bhai C++

    ReplyDelete
  4. dulu sekitar tahun 2008, aku orang kecil dlm pembangunan Kampung Baru (dalam team pemaju). Ini lah cara yg dirancangkan........nasib baik tak jadi.....kalau tidak NAYA

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja