Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

13 August 2013

Dapat Kat Kroni La Pulak

Bhai/DeeDee sekalian...

Hahahaha... Idris Jala skrang tengah dok agah-agah Kerajaan Malaysia untuk lepaskan Syarikat Penerbangan Malaysia (Malaysia Airline System - MAS).... Hahaha... Lu agak-agak aaaa ... Saper dibelakang Idris Jala nih.... Kroni mana pulak yang dok himpit Idris Jala masa nih...

Nanti kalu Kerajaan Malaysia lepaskan MAS kepada swasta... Ader la mana mamat ntah tetiba jer boleh dapat MAS jadi milik peribadi dier... Malah akan jadi macam GLC lain yang diswastakan... dimana kroni yang dapat tue dibantu 110% modal dan pembiayaan..

Biler rugi nanti.. aper risau... Khazanah akan bekap dan bantu... Hahaha... Ini dah jadi stendet SOP bagi puak-puak kroni nih....

Tapi jangan riso... Dah boleh agak dah saper yang akan dapat MAS nanti... Hahaha... Samer ader yang berbau kari ataupun raja AP.... Salah satu dari diorang nih... Hahaha...

Bank mana yang akan diperkudakan pon dah boleh agak... "AxxxxBxxxxxx" la akan jadi kuda tunggangan.... Hahaha ....

Terbaek.... Terlopong lagi la geng-geng kaki tarbiah dan kaki tazkirah... Kot kalu jadi pernikahan itu hari... Ader chan la geng tarbiah dan tazkirah nih dapat peluang kot... Tapi la nih takder peluang.... Hehehe.... Kesian...

Hahaha....


3 comments:

  1. hahaha.. tau dah...

    ReplyDelete
  2. Mula-mula dia bagi kompeni milik kerajaan ni rugi kemudian kata kompeni ni membebankan pastu suruh jual murah-murah lepas tu dia markup cantek jual kat lain pulak huh..

    Untung atas angin.. macam jual felda.. semua kroni dapat share..

    ReplyDelete
  3. ada tak kemungkinan target pr leader satu motif kejadian tembak kt malaysia? Mcm drama csi plak memandangkan sekor pemimpin bn pon tak ambik port? Sibuk sgt nk kayakan kroni @ ada long term bisnes?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja