Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 August 2013

Surat Terbuka Kepada Zaharudin Muhammad

Bhai Zaharudin Muhammad...


Gua takmo nak citer banyak pasai pertelingkahan antara lu dengan Khalid Samad dan lain-lain orang.... Pada gua itu masalah lu.... Itu masalah peribadi lu..... Itu masalah dalaman lu.... gua takmo campur itu cerita....  dan jugak gua takmo nak panggil lu dengan nama glamer lu ... pasai gua dari dulu lagi tak memanggil sesaper dengan nama binatang..... sebab pada gua binatang tue lebih mulia (memanglah manusia nih lebih mulia lagi Allah Taala jadikan)... pasai binatang nih bertasbih dan berzikir kepada Allah Taala sentiasa....walhal kiter manusia nih... 5 minit lepas solat pon belum tentu dapat buat dengan okehnyer....

Tapi... Tapi aper yang menyebabkan gua berminat nak tulis surat terbuka kepada Zaharudin Muhammad (iaitu lu nih) aderlah disebabkan hanya satu perkara sajer.... yeah... satu perkara jer.... dan lu tak payah la nak kona-kona sana sini dalam jawapan lu nanti.... Kasi jawapan straight jer okeh......... Sori... penulisan gua nih secara santai... mungkin kot tulisan macam nih lu tarak pandang... dan mungkin jugak lu takmo layan.... gua takder hal... at least 5000 lebih pengunjung laman blog gua nih setiap hari ader yang membacanyer....

Dan kalu di multiply 5000 orang tue dengan dier ceritakan kepada 5 orang kawan dier... maknanyer ader 25 ribu orang yang dapat maklumat pasai surat terbuka nih.... hahaha... dan inilah matlamat gua... samer ader lu nak jawab atau tidak... itu gua tak tau.... samer ader lu ader jawapan untuk menjawap persoalan nih pon gua tak tau....

So.... inilah persoalan yang gua mau tanya ... sebab lu nih adelah Ahli Majlis Syura Ulama PAS.... jadi kalu ikut statut (betul.. gua eja statut bukan status okeh).... lu nih boleh la diklasifikasikan sebagai Ulama ... samer macam bapak mertua lu tue......... tak gitue...

Persoalannya berbunyi begini....

"Aderkah sebagai seorang yang alim dalam bidang agama Islam dibenarkan membuat fitnah tanpa sandaran aper-aper bukti dan fakta terhadap orang lain"

dan

"Aderkah hukum haram membuat fitnah itu hanya jatuh kepada orang yang bukan alim ulama sajer"

So ..... kasi jawap ini soalan dulu.... dan kalu lu malu nak jawap.... suruh bapak mertua lu jawab sendiri kat media.... jangan plak lu dok nak bekap dan defend..... kalu segan dan malu nak jawab secara lisan.... boleh antar jawapan secara bertulis kat mana-mana media...

Sebab... sampai ke hari ini... sudah masuk 3 bulan.... Hadi Awang (bapak mertua lu) masih lagi tidak berjaya membawak bukti atau fakta atas pertuduhan fitnah yang dilemparkan oleh dier pada masa kempen PRU13 tengah hangat berjalan itu hari....  takkan nak tunggu 3 tahun kot baru nak dapat jawapan bukti atau fakta atas fitnah nih.... Kalu betul tersilap cakap... aper salahnyer bapak mertua lu tue memintak maap dan tarik balik kata-kata dier tue...

Ader paham ka???? Errk... Ini bukan cadangan tapi ini soalan... Dan ini sememangnya aderlah cabaran......

C++
CipanTapirTenuk.Blogspot

13 comments:

  1. Bila gua masuk muka mamat ni dalam blog gua, hits menurun. Suwey betul! hahaha

    ReplyDelete
  2. Bacul mcm tu takkan berani jawab nye bro.. Hanya berani bersandarkan diri sebagai ulama ja.. Tapi hampeh.. Penyelamat PAS konon.. Puiii.. Kalau mcm ni punya cara bukan penyelamat.. Tapi pelingkup ada la.. Menantu ngan bapak mertua sama ja.. Hampeh.. Yang dia tu arab badwi.. Arab badwi.. Meluat dah aku..

    ReplyDelete
  3. Patutnya jenis ayam-ayam ni tak duduk dalam majlis syura PAS. Yang pilih atau lantik dia pun agaknya jenis aya jugak. Sekarang dah jadi haru, dengar2 nak bagi penerajang kat puak professional. Ayam hoi,sedar lah sikit, puak hangpa ni berkuliah dan berceramah boleh. bila tang pentadbir, ciputlaaa!

    ReplyDelete
  4. dua ekoq ikan dan ayam ni serta geng perasan ulamak memang patut dikalahkan dok pun dinyahkan dari pas, kalu dok pasti pas akan menjunam kiokk,,,pas pis pus

    ReplyDelete
  5. Dia ni towkey ayam ke?

    ReplyDelete
  6. depa labelkan diri mereka sebagai pimpinan parti...so orang lain digambarkan sebagai cuba jatuhkan kepimpinan parti...pui...saidina umar pun kata kalau dia salah sila hukum dia..depa ni atas saidina umar la aku rasa..

    aymy8888

    ReplyDelete
  7. NasaruddinMatMusaAugust 2, 2013 at 5:49 PM

    kah kah kah!
    Pemilihan Din Ayam sebagai Ahli Majlis Syura bukan sahaja menjadikan majlis syura setaraf dengan AJK UMNO cawangan, bahkan majlis syura akan kehilangan kehebatan.
    Suatu yang menjadi tanda tanya, apakah sumbangan dan pengaruh Din Ayam sehingga beliau dilantik menjadi ahli Majlis Syura PAS?. Mungkin peranan yang teramat kecil kepada parti (melainkan menantu presiden), Din Ayam terpaksa memainkan peranan membawa masuk beberapa nama seperti Nasaruddin Tantawi ke Majlis syura untuk menjadi pemegang payung beliau.
    Tiada yang terbaik kepada Parti kecuali nama Din Ayam digugurkan dari senarai Ahli Majlis syura PAS.

    ReplyDelete
  8. Rasa2nyer tuduhan x spesifik pd sape2 nama so no point utk suruh kemuka apa2 bukti..

    ReplyDelete
  9. Rasa2nyer tuduhan x spesifik pd sape2 nama so no point utk suruh kemuka apa2 bukti..

    ReplyDelete
  10. rasanya Din Ayam ni x yah sahut cabaran cipan nih sbb kalau jawab confirm bodoh,,,hahaha

    ReplyDelete
  11. tak specific ? Habis bagi watikah n letak calon tu apsal ? Awal dah setuju bagi kerusi kat Pkr pas tu kianat kat pkr. "Ulama" bleh mungkir janji ke ?

    Fread

    ReplyDelete
  12. Tanpa Nama3 Ogos 2013 10:04 PG

    umno tak suka pd Nik Aziz
    umno benci kat Husam
    umno meluat dgn Nizar
    umno fed-up dgn Khalid Samad
    umno menyampah dgn Dr Dzul
    umno geram dgn Shalehudin
    umno tak ngam dgn Mujahid
    umno tak sebulu dgn Dr Hatta
    umno gaban kat Mat Sabu/Hanipa

    ttpi..
    umno sgt ngam dgn Asan Ali
    umno sgt intim dgn Nasha
    umno setuju dgn Dr Haron Din
    umno rekemen Tan Sri kat Azizan
    umno ok kpd adinda2 yg ada kekanda
    umno sgt KAGUM dgn yg redho kputusan PRU?
    umno benci tp SAYANG..Presiden PAS biar kekal
    umno sgt2 SAYANG klu PAS buat bnyk lg onar pil kuda/kominis dll ddlm PR

    Itulah watak2 warak & suci ulamak yg sgt2 disenangi umno..umno sgt2 SUKA agar puak2 ulamak ini terus KEKAL ddlm PR & terus2an melakukan tugas'SUCI' makar & onar!

    Bila umno suka kat sesuatu UNTUNGlah puak2 tu..
    Yg merana KECEWA derita adalah umat/RKYAT!

    ReplyDelete
  13. Mereka dah nampak begitu, tapi mereka ni ada juga penyokong yea?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja