Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 August 2013

Kenapa Perlu Bayar?

Bhai/DeeDee sekalian...

Nih gua nak tanya sedikit jer... Sebab gua masih sibuk dengan macam-macam urusan birokrasi dan dokumentasi... Iyolah... Itu hari sibuk dengan konferen... Dan selepas tue sambung dengan but dokumentasi penyerahan tugas dan penamatan servis dalam Agensi... Yeah.. Setelah lama dipohon... Akhirnya mulai 1 September 2013... Gua secara sahnya... tidak lagi berkhidmat dengan Agensi....

Yahoo... Bebas... Hahaha... Cuma gua masih lagi terikat dengan satu arahan "Non Disclosure Agreement" (NDA) .... Hahaha

So... Aper citer nih... Hahaha... Gua melalut la plak.... Hahaha... Jangan mare...

Gua cuma nak tanya soklan nih jer... Kenapa perlu bayar untuk tengok filem Tanda Putera... Itu harikan BN dan UMNO serta Kerajaan Pusat boleh bagi tayangan percuma jer sebelum PRU13...

So... Buat aper gua nak mengabiskan duit gua untuk tengok filem yang kononnya berlatarkan sejarah (tapi melalut dalam bab pengkisahan sejarahnya) walhal sebelum nih ianya ditayangkan secara percuma... free... gratis.... Hahahaha

Takder maser gua nak buang duit tonton filem yang patutnya boleh tengok free jer... Hahaha

Tambahan : Gua dah lama tak pi panggung wayang... Semenjak ader Torrent nih... Aper ader hal gua nak layan wayang... Tambah lagi "Wayang UMNO" .... Hahahaha

6 comments:

  1. Bhai...

    Pasti akan diangkat sebagai filem wajib tayang untuk semua rangkaian TV pada setiap menjelangnya hari merdeka, hari Malaysia... mungkin juga menjelang bulan Mei dan juga masa musim PRU, tetapi untuk musim PRU nie, ianya hanya akan ditayangkan secara tertutup, khas untuk penonton terpilih...

    COBOL

    ReplyDelete
  2. Sebab penerbit dan pelakon nak makan hahaha.. Alasan kan :)

    Bukan saje kena bayar Bhai kena nyanyi lagu negaraku sekali sebelum tengok hahaha.. :)

    Aku cerita ironman, transformer yang aku minat pun tak tengok kat wayang lagi tanda putera.. yang tak tau betul ke tak atau cerita yang dah diolah-olah..

    ReplyDelete
  3. Thunder Cat xde ke bhai? Apa barang nak tgk filem tanda putera?

    ReplyDelete
  4. banyak hal dipaksa atas manusia tapi perintah Allah tak mau pula diwajibkan manusia ikut. koman sungguh manusia jenis ni.selamat bersara tapi jangan lupa akan syarat yang dikenakan berjuanglah kerana Allah semoga akan dapat kesudahan yang diberkati Allah seisi keluarga
    Allahuakbar.

    ReplyDelete
  5. Salam C++

    Saya tak akan tgk Tanda Putera adalaj kerana pengarahan Shuhaimi Baba cachamarba dan sambil lewa aturcaranya. Saya pernah menontotn filem Selubung dan cerita melompat-lompat tanpa plot yg kukuh disetiap scene. Dia suka meniru filem2 lain utk setiap scene. Sepatutnya sy stop tgk filem dia pd Selubung tpi disebabkan M Nasir dan Deanna Yusof sy tonton Ringgit Kassorga. File tuh tetap cachamarba dan melompat-lompat plot dia dan scene dia masih ciplak dr filem2 barat lain. Tiada yg asli dan kreatif dtg dr pengarahan Shuhaimi Baba. Bila sy masuk tonton Layar lara, 20 mint dlm panggung diwaktu tayangannya sy keluar dr panggung sbb masih masalah yang sama. Sy stop kat Layar lara dan sy tak kisah tentang Shuhaimi Baba lagik. Btw, Rusdi Ramli bukanlah aktor yg berkarektor. Kbai.

    ReplyDelete
  6. Bhai,

    bosan cerita ni tu orang sampai sempat analiza semua latar belakang cerita tu jumpa cctv jumpa proton iswara jumpa tiang lampu tnb hahahaha..

    Terlampau boring sampai orang perasan semua suntingan dan props yang dipakai tidak mengambar keadaan zaman dulu..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja