Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 August 2013

Memperkasa Cawangan Khas PDRM

Bhai/DeeDee sekalian...

Gua ader dengar cerita yang kerajaan akan memperkasakan cawangan khas PDRM... Hebat... Benda nih gua sokong... Cukup sokong.... Cuma riso takut biler diorang perkasakan Cawangan Khas PDRM nih... Ianya lebih digunakan untuk urusan berkaitan dengan kerja politik berbanding dengan urusan cegah jenayah...

Ader sorang anggota keluarga gua dapat arahan bertukar ker bahagian risikan Cawangan Khas di satu lokasi di kawaaan panas... Sebelum nih dier bertugas kat bilik gerakan...

Ramai member-member gua pon dapat arahan bertugas dikawasan panas... Cuma satu yang gua kesalkan... Ramai dikalangan anggota nih diarahkan buat tugasan risikan berkaitan politik...

Dalam kes banyak insiden tembakan membunuh nih... Terutama dalam tempoh 24 jam nih... Satu jer yang gua nak hintkan... Hehehe... Aper yang berlaku berkenaan insiden tembakan membunuh nih... Aderlah ianya memang dikhabarkan mostly dirancang...

Ader mangsa yang terlibat dikenalpasti terlibat dalam kongsi gelap dan jenayah disamping pekerjaan biasa mereka yang kita semua tahu... Ader cerita yang kecoh dikalangan anggota Cawangan Khas PDRM  dan operatif agensi gua iaitu melibatkan satu operasi yang gua gelarkan sebagai "Ops Lenyap" (nama sudah semestinya tidak sama dengan nama operasi sebenar) .... Bagi menyelesaikan kes-kes "tertunggak".

So... Sebenarnya ader cerita disebaliknya... Tapi gua tabley nak citer aaa... Classified... Hahaha... Sori bhai... 

Hahaha....

So saper yang buat kerja tembak-tembak nih aaaa..... Hahaha ... Kalu gua tau pon gua takkan citer... Dan gua takkan kata gua tau... Hahaha.. So maaf la yer... Mau tahu kalu kena tanya Agensi lar.... Hahaha... Aper hat mau tanya samer gua... Ini bukan arahan tugasan gua... Hahaha... Bukan direktif untuk gua pon...  Hahaha

Bottom line citer... Dengan penyalah tugasan yang berlaku secara berleluasa sekarang nih dalam perjawatan.... Agak lambat la skit urusan pencegahan jenayah dapat dibuat.. Tambah lagi PDRM masih tak cukup anggota "undercover" dalam kongsi gelap dan syndicate... berbanding anggota "undercover" yang cukup ramai dok handel segmen politik.... Mmmmm .... Tak larat dah nak citer dan bising dah... Penat...

Arahan dari atas banyak kepada aset politik berbanding aset lain... Amender la... Nasib baik Agensi gua bukan adee direktif macam nih.... Dan nasib baik gua tarak terlibat dengan benda camnie... Hahaha...

Satu perkara nak dijelaskan... Walaupun surat perlepasan sudah keluar untuk gua sebelum Ramadhan baru nih.... Tamat tempoh perkhidmatan dalam Agensi..... Tapi ader satu clause yang berbunyi "aturgerak boleh dilakukan mengikut keperluan tanpa perlu arahan perjawatan" ...... Macam hampeh aaaa....

7 comments:

  1. ikut bacaan semantik wa, ni adalah 'ops blackbriar' mcm yg ditugaskn kpd jason bourne tu..

    ReplyDelete
  2. sekilas ikan diayer dah nampak macam ikan jugak tapi banyak lagi yang masih hidup dalam ayer sepatutnya dipanah jugak jangan pilih pilih kalau ikan beracun wajib diambil tindakan.jangan sampai jadi ancaman keselamatan negara.

    ReplyDelete
  3. gaji kecik, nak buat keja bahaya,
    lu panggil anak bini lu keja la, tengok macam mana berbaloi ke tak.

    ReplyDelete
  4. nelayanbimbang.blogspot.comAugust 10, 2013 at 12:57 PM

    Dahh aku agak dh..sdikit komen aku,tk semesti nye pdrm yg buat,bleh jdik gak upah org lain utk cover ops sulit nie..lbih kurang ngan kisah satu dato' brbangsa cina di banting selangor dlu..kisah nye pun hmpir same mcm kes2 yg tgh panas skrg...leceh beb tangkap lpas tangkap lpas...kali nie ape kate lpas trus mkn bubur kacang kn senang..

    ReplyDelete
  5. ok latu kemahiran masih dperlukan jangan lupa mantapkan keyakinan kepada pencipta anda. mulakan setiap tugas dengan Bismillah.akhir dengan Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  6. beb, lu ada apa2 komen tak psl berita the star kat bwh ni.. mcm ada something fishy ja..

    http://www.thestar.com.my/News/Nation/2013/08/12/police-sergeant-major-loses-gun-to-robber-while-sleeping.aspx

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja