Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

26 August 2013

ZebraCON 2013

Bhai/DeeDee sekalian...

Gua sedang bersiap nak turut serta dalam satu konvensyen berkenaan keselamatan sistem komputer dan rangkaian bertaraf antarabangsa (ZebraCON 2013) yang akan bertempat di Berjaya Times Square esok...

Konvensyen dan sesi latihan selama 3 hari ini bertujuan untuk mendedahkan para peserta dengan sistem keselamatan dan pengurusan risiko yang lebih menumpukan kepada trend dan ancaman terkini bagi menangani masalah dalam sistem komputer.

Dijangkakan 300 peserta dari seluruh dunia akan menyertai konvensyen (ZebraCON 2013) ini dimana yuran penyertaannya aderlah USD$550 untuk seorang peserta.




8 comments:

  1. IQ/bakat/talent bukan ada kat sume org..itu adalah 'anugrah' seseorg drp TUHAN.

    IQ/bakat/talent lebih MUDAH dpt dilihat ddlm subjek2 Maths Fizik Komputer Sains Kimia Biologi & Seni Halus lebih2 lg apb mnjurus kpd tahap yg trtnggi..

    Bagi pnghafal2 bidang 'agama' pula BIASA/kbnyakannya nya..mrk ini adalah dkalangan yg 'TAK MAMPU' menyaingi IQ/bakat/talent trhadap subjek2 yg diatas itu..

    Malang skali pngHAFAL2 'agama' ini sgt2lah PERASAN bhw mrk lebih hebat suci & MULIA(holier than thou) sdangkan 'subjek' hafalan itu hampir dpt dlakukan oleh sume org yg TAK mmerlukan IQ yg tggi..

    Bayangkan..
    IQ siketot nak PIMPIN yg br'IQ tggi..ada logik kah?

    Ingat..
    Nabi SAW tlh dianugrahi IQ yg sgt2 TGGI sbb itu baginda dpt SELESAI kan sebesar2 masaalah umat!!
    Dgn IQ yg trTGGI nabi SAW dpt mnundukkan puak2 Yahudi & nsrani!!!

    Renongan..
    Sejarah dunia ini sentiasa dpimpin oleh insan2 yg br'IQ tggi BUKAN geng2 PERASAN(holier than thou) br'IQ ciput yg taksub mmbuta tuli!

    ReplyDelete
  2. Ada orang impact/cybersecurity/mampu join tak? :)

    banyak sangat security conf. ni sampai tak larat nak attend.. banyak isu dari dulu sampai sekarang ialah human risk.. :)

    Selamat berconference la Bhai.. Kalau wa pi dapat juga ngeteh kat sana hahaha.. tapi dah lama tak join sebab kompeni takdak bajet hahaha

    ReplyDelete
  3. iq tinggi tapi jahil bab agama Islam nak buat apa la ni ramai manusia Islam yang tak yakin dengan Islam tapi bila dikatakan macam kapir menggelupur.kalau setakat pimpin dunia tapi tak ikut perintah Allah nak buat apa kejadah
    manusia hebat apa sangat yang Allah larang dibuat juga yang disuruh tak pula mau patuh. perasan aja lebih boleh dapat ilmu sikit yang Allah izinkan perangai pun macam Qorun

    ReplyDelete
  4. pakar Maths Fizik Komputer Sains Kimia Biologi & Seni Halus lebih2 lg apb mnjurus kpd tahap yg trtnggi.. berapa urang yang dapat menghafal Quran ? gebang aja lebih hebat dunya konon tapi tak tera mana pun mampu urus dunia ini hura hara sana sini

    ReplyDelete
  5. tak ramai pun yang iq dunia tinggi bila suruh jadi imam pun terkial kial
    sebab tak ada ilmu untuk akhirat

    ReplyDelete
  6. Salam C++

    Lepas ni miker pulak buat bengkel untuk kami, boleh?

    ReplyDelete
  7. mana ni kata nk ngeteh kt times square..jom p restoran ikhwan

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja