Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

18 August 2013

Tikus Sekilo RM20

Bhai/DeeDee sekalian....

Ini gua nak promo lu orang dengan kempen tangkap tikus yang berkeliaran... Seekor akan dibayar RM2... Dier tak kira saiz dan umur tikus... Anak tikus yang baru lahir pon dikira RM2 seekor...

Kalu lu dapat tangkap tikus mondok yang gemuk boyot tue ... Pon jugak harga dier RM2... walaupun mungkin berat seekor dah nak cecah sekilo.... Hahaha.... Jadi terbaek lu tangkap je banyak anak tikus... Kalu anak tikus ... sekilo mungkin boleh dapat lebih dari RM20 hahahaha

Jom tangkap tikus, cencurut atau mana-mana marsupial yang seangkatan dengannya... sugar glider tak masuk dalam ini cerita aaa.... Hahahaha

Bebas kan Kemaman dari bahaya wabak penyakit bawaan tikus.... Hahahaha... Dapat tangkap semua tikus nih... Kita hantar pi serang pulau Singa yang berpura-pura tue ... Lepas tue senang la kiter amik balik Pedra Branca (Pulau Batu Puteh) .... Hahahaha


4 comments:

  1. Ini semua tindakan langkah pendek. Perkara paling pennting adalah kesedaran masyarakat utk bersama-sama menjaga kebersihan persekitaran dan tindakan penguatkuasaan yg ketat terhadap mereka yang suka melakukan kekotoran terutamanya di premis perniagaan makanan. Tikus ini antara binatang yg cepat kadar pembiakannya. Bayangkan sampai air terjun atau air sungai pun tak dijamin selamat sekarang terutamanya bila ada kes kencing tikus

    ReplyDelete
  2. Salam C++

    Ayoyo, Yong sayang tupai tanah yang selalu datang menghabiskan pisang Yong. Kalau dia tak habiskan, Yong pun tak habis. Biarlah...

    Bila takde pisang, dia habiskan makanan kucing. Jadi, tikus tanah tu adalah garbage cleaner!

    Kucing2 Yong jeling jer bila tupai tu masuk.

    ReplyDelete
  3. wah banyak gak tikus kat area aku rm2 lumayan jugak..

    ni kat mana leh kutip duit ni Bhai..?

    ReplyDelete
  4. tikus sekarang dah pandai..tak mau masuk perangkap..sekali member dia dah kena, yg lain takkan terjebak dah..bijak..bijak..

    aymy8888

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja