Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 September 2015

Kuranglah Dividen Tabung Haji Lepas Ni

Bhai/DeeDee semua...

Payah la lepas nih... kerugian yang ditanggung oleh CCM nih pasti merencatkan lagi dividen Tabung Haji .... Lu orang ingat sikit ka nilai yang 49% nih.... banyak wei... cikai-cikai dah puluh juta .... mampuih..... Adoyai.... macam mana boleh sampai tutup dan terpaksa retrench semua staff... semua pekerja....

Mmmmm.....

Dah banyak sangat pelaburan Tabung Haji yang kaput... Tanah TRX pon belum lagi kira..... itu belum masuk lagi citer tentang TH Plantation... TH IT... dah macam-macam lagi pelaburan TH..... adoyai...

Yang Isa Samad pinjam untuk Felda itu hari amacam .... lagi satu masalah tue....

Adoyai...


4 comments:

  1. Kilang CCM tutup.....antara kesan kjatuhn nilai ringgit .... mningktnye kos bahan mntah impot mrugikn syrkt & negara.
    MSIH ADAKH MLYU YG TK KISAH KJATUHN NILAI RINGIT?

    ReplyDelete
  2. Baru nak simpan duit kt TH. Adoyai. ?.

    ReplyDelete
  3. sendiri ada ladang sampai luar negara sendiri ada kilang baja pun boleh tarak untung jugak ka
    mola niaga banyak untung kurang untung sikit untung las las tinggai tong
    memang puak ni kaki kelentong
    selagi bn ada rkayat yang kempunan

    ReplyDelete
  4. Berita ini ada tak keluar kat suratkhabar melayu?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja