Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

07 September 2013

Shabery Cheek Vs Pak Samad

Bhai/DeeDee sekalian...

Sori aaaa lama tak menulis.... takder kesempatan ... sibuk ngan projek lepas "pencen" ..... Hahaha.... aper pon.... pada gua aaa... biler membaca artikel kat Sinar Harian nih,.... gua rasa aaa.... Shabery Cheek salah pilih lawan... Hahaha...

Sebabnyer... Sebab biler Shabery Cheek pilih Pak Samad sebagai lawan... nampak sangat la Shabery Cheek memerlukan aura Pak Samad untuk menang dalam pemilihan Perhimpunan Agung UMNO yang tak lama lagi nih... Hahaha.... Nampak sangat la ....

Pak Samad tak heran dengan title dan pangkat....
Shabery Cheek memang heran dengan title dan pangkat...

Pak Samad tak perlukan kontrak dan projek berjuta...
Shabery Cheek memang perlukan kontrak dan projek berjuta...

Pak Samad diberikan respek oleh orang ramai.... tanpa mengira bangsa...
Shabery Cheek memaksa orang ramai respek kat dier.... bangsa Melayu UMNo especially...

Pak Samad takder makan rasuah....
Shabery Cheek.... hahahaa... lu orang sendiri paham la....

Pak Samad walaupun dah tua... tapi prihatin dengan golongan rakyat tertindas (mustad'afin)
Shabery Cheek... belum pun tua... tapi tak amik pot dengan golongan rakyat.... melainkan pada waktu pancing undi PRU jer..

Pak Samad ahli akademik...
Shabery Cheek.... errr... berapa banyak aaa penulisan akademik yang dier pernah buat..

Pak Samad ader banyak jasa kepada nusa...
Shabery Cheek.... errr... ntahler....

Pak Samad tak perlukan perhatian.... sebab memang orang berikan perhatian tanpa dipaksa...
Shabery Cheek memang perlukan perhatian... kalu tidak orang tak tau keujudannya... hahaha

Pak Samad cakapnya lembut, ayatnya tersusun, tulisannya tepat, sindirannya keras...
Shabery Cheek.... tiada suatupun diatas....

Pak Samad bercakap menggunakan kepala
Shabery Cheek bercakap menggunakan lutut.... hahahaha

Hancusss..... kenapa la semua yang bodoh dan bangang serta bengong dicalonkan oleh UMNO/BN .... memang plak tue PRU... dan dilantik jadi Menteri..... hahahaha... patut la Malaysia semakin nak bangkrap dibuatnyer.... hahahaha

Terbaek...


5 comments:

  1. Yang peliknya ramai percaya dan sokong mereka jadi pemimpin..

    mereka ada bomoh ke hahahaha

    ReplyDelete
  2. hahaha...
    Siap sound pak samad macam budak2...
    Shabery masa lantai t pinkie dan salina di hasilkan mesti pakai pampers lagi...
    Tak tau hormat orang tua la bangsa umeno ni...
    Padan la kena maki dengan rakyat...
    Kahkahkah!!!

    ReplyDelete
  3. Salam C++

    Shabery cakap guna lutut? Alahai...you are too kind. Yong akan guna istilah lain. Tapi takleh sebut nanti emak cabai mulut Yong. Hahaha...!

    ReplyDelete
  4. puak MU memang suka cakap macam 2 sussah nak cari macam saifudin abdullah

    ReplyDelete
  5. sabeery cik ade buih..pak samad ade?...kahkahkah

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja