Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

16 September 2013

Bon Voyage Comrade

Bhai/DeeDee sekalian...

Sekalung takziah gua ucapkan buat sahabat seperjuangan ayahanda gua iaitu Komrad Chin Peng (Ong Boon Hua) atas panggilan dan takdir Ilahi keatasnya telah sampai...

Pada gua... Dan seluruh warga bekas ahli , penyokong dab pendokong Partai Buroh... Kami bersedih atas kepergian ini..

Moga jasa-jasanya menentang penjajahan British dan barua British akan terus diingati sepanjang zaman..

Bon Voyage Comrade...

Salut...

Chin Peng (Ong Boon Hua)

10 comments:

  1. britis gunakan orang tempatan untuk lawan kominis jadi tu yang tak perasan sangat britis tu bapak penjajah lepas dah puas dilepas kuasa kat puak pilihan.cilaka punya britis ajen yahudi takut negara ini 100 % jatuh ketangan anak jati dipaksa akan syarat yang akhirnya jadi seperti yang duk ada la ni

    ReplyDelete
  2. Bhai lu salute CP !!!
    Gua salute Rashid Maidin !!! heee !!
    Lu gang kosong berapa ha ...!!!
    Gua Gang jebat !!!!
    O .k . Bye

    ReplyDelete
  3. Hasta La Victoria, Siempre!

    ReplyDelete
  4. Kalau takda komunis agaknya Malaysia ni ditakdirkan merdeka tak hohoho.. :) adakah mungkin kita tetap akan berada dibawah jajahan takluk british.. kita jadi rakyat british? hahaha

    ReplyDelete
  5. komunis bunuh henry gurney..tq pkm..

    aymy8888

    ReplyDelete
  6. Bhai/DeeDee semua...

    Terima kasih sebab terbuka minda untuk melihat sejarah... Hahaha...

    ReplyDelete
  7. Bhai...Ha ha ha..

    Komunis dan Sosialis tu Berbeza..

    Labour Party dan Communist Party Berbeza Bhai..Ideologi yang sanggat berbeza....CP is the Comrade Mao Communist.

    Jadi aku masih menganggap CP to Bapak Komunis yang bertanggung jawab ke atas kekejaman masa 14 hari Sebelum British Masuk ke Tanah Melayu dan Bertanggung jawab membunuh Pemimpin-pemimpin Melayu (tulin) yang tidak sehaluan dengan Agenda Komunis mereka Bhai....

    Cuma aku berterima kasih kepada CP, kalau tak ade komunis tentu Tanah Melayu Boleh Merdeka lebih Awal...CZ.. British hanya lepaskan Tanah Melayu Merdeka apabila Harga Getah dan Timah jatuh merudum...dan British tak mampu lagi mentadbir Tanah Melayu..ha ha ha... Itu Sejarah Pahit yang tak tertulis oleh mana-mana pihak ..ha ha ha..

    ReplyDelete
  8. Cet, CP ambush konvoi Henry Gurney pun rambang ja, kebetulan. Kalau dia mmg gi ambush kediaman ka respect gak. Kalau moyang lu dok dlm kereta Henry tu, dgn moyang2 lu la kena tembak.

    Seingat gua, CP pun pernah bekerjasama dan dpt pingat dr British. Seingat gua, Taliban pun US pernah train. Bukan ke itu tali barut mengikut mata lalat lu bhai?

    Agak2 la nak bela CP.. Kekejaman mereka tu kalau ditala betul ke mat2 salleh British gua igt no hal. Ini, org2 Melayu Islam yg cari makan, yang kerja, yang mempertahan tanah air di bawah British dan org2 kampung pula kena tempias.

    Gua igt lu kena interview warga2 emas zaman komunis lah sebelum keluarkan artikel x ketahuan asas ni.

    - SyedMohidin -

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja