Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

18 September 2013

Rundingan Damai Hatyai 1989 Satu Penipuan Kerajaan Malaysia

Bhai/DeeDee sekalian...

Pada pandangan peribadi gua... Rundingan damai Hatyai 1989 dulu aderlah satu penipuan Kerajaan Malaysia... Ini kerana selama hampir 23 tahun lebih... Kerajaan Malaysia memungkiri hampir kebanyakan perkara yang dipersetujui dalam rundingan tersebut...

Semua yang dibuat masa rundingan tersebut hanyalah helah semata-mata..

Jika perjanjian yang sebegini jelas pon Kerajaan Malaysia tidak mahu menghargai dan memegang janjinya.... apa lagi yang nak diharapkan kepada semua sekali perjanjian yang telah dibuat semasa pembentukan Persekutuan Tanah Melayu dan juga Malaysia...

Kalu selama ini perjanjian kemasukan Sabah dan Sarawak dalam Pembentukan Malaysia pon banyak juga yang dimungkiri oleh Kerajaan Malaysia pimpinan BN..... jadi tak terkejut lar kalu gua katakan.... selama lebih 56 tahun nih... Kerajaan Malaysia berjaya menipu hampir semua rakyatnya....

Kerajaan Malaysia pimpinan BN cukup berani nak mengelat dalam macam-macam perjanjian.... tapi agak pengecut takder telor biler berdepan dengan Singapura... Aderkah ader rahsia disini.... Yer la... perjanjian air pon berat sebelah... Jual air hanya pada harga 3 sen sajer... dan selama nih.... tak pernah pon dijejak duit bayaran tue.... Mungkin selama ini Singapura langsung tidak membayar walau satu sen pon...

Giler...

Lagi lu mau percaya sama SPR dan SPRM.... hahaha... Kalu Kerajaan Malaysia pon banyak mengelat.... aper lagi ngan agensi kerajaan level cap ayam nih.... Hahahaha

Chin Peng (Ong Boon Hua)  - dikatakan pengkhianat negara (public enemy number one)

tapi

Tentera British - dikatakan Pejuang Kemerdekaan .... Kemerdekaan dari saper... Bodoh dan Bangang la Kerajaan Malaysia nih....

4 comments:

  1. perjanjian air antara singapura dengan kerajaan malaysia ke? bukan ke air diuruskan oleh kerajaan negeri...isu air singapura dimainkan untuk tarik sokongan satukan rakyat malaysia bawah kerajaan sahaja..

    aymy8888

    ReplyDelete
  2. askar British pejuang kemerdekaan...Memeng lawak.
    Masa perang Jepun dulu Tun Razak jadi askar jepun , Husin Onn join Force 138 dan berkawan dgn Chin Peng lawan Jepun. nak tanya Madey dan Rahman buat apa masatu?

    ReplyDelete
  3. Komunis .... (yang Tegar)
    *nyanyi dengan gaya 'Lagu Tegar - Aku Yang Dulu'

    Komunis yang dahulu bukanlah yang sekarang..
    Dahulu ditentang sekarang dijulang..
    dulu dulu tok cik opah cik kita menderita...
    sekarang pula komunis jadi hero kita..

    cita-cita komunis untuk jadi negara republik..
    dari bintang tiga jadi parti komunis malaya.
    berterima kasihlah kepada komunis..
    sekarang kita sudah merdeka... (katenye...)

    Hidup orang kampung jadi buruan komunis..
    Mintak beras, susu, ikan, juga kicap manis...
    Tak lupa pada belia dan pemuda..
    Suruh masuk jadi tentera ataupun barua..

    Mat Indera jadi sanjungan pejuang komunis..
    Bunuh polis melayu sebab itu polis british...
    Tetapi... takpa pula bunuh, bakar, rogol...
    Anak dara, orang kampung, melayu bukan british...

    Penduduk Malaya jadi saksi utama...
    Melihat kekejaman pengganas komunis..
    Melayu india cina semua jadi mangsa..
    Apakan daya.. orang kampung tak punya upaya..

    Hidup orang kampung jadi buruan komunis..
    Belia, pemuda, dipaksa ke hutan masuk komunis...
    Tiada yang hidup selagi tak masuk komunis ..
    Matinya tiada kubur itu harga melawan komunis...

    Tentera Selempang Merah muncul menjadi pembela..
    Kiyai Salleh berjuang demi nyawa, zuriat dan agama..
    Apa harga kemerdekaan.. Apa harga nyawa...
    Sekarang komunis diangkat pejuang kemerdekaan..

    Komunis yang dahulu bukanlah yang sekarang..
    Dahulu ditentang sekarang dijulang..
    dulu dulu tok cik opah cik kita menderita...
    sekarang pula komunis jadi hero kita..

    ditujukan kepada yang rasa komunis tu hero.. hak ptuiih!

    ReplyDelete
  4. Bhai Anonymous September 19, 2013 at 1:27 AM...

    Hahahaha.... terbaek... patutnyer lu kena buat sekali la ngan lagu penjajah British... Jepun.. Portugis... Belanda.... Hahaha

    Apesal stakat komunis jer... hahaha....

    Oh yer lupa... semua penjajah yang lain tue kawan baek... mereka bagoosh... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja