Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

03 September 2013

Ops PATI

Bhai/DeeDee sekalian.

Gua percaya lu orang tau yang mostly pemaju perumahan yang beroperasi di Malaysia nih dipunyai oleh puak-puak yang rajin bersekongkol dengan UMNO.. Malah ramai dikalangan ahli UMNO yang menjadi proksi dalam syarikat pembinaan dan pemaju nih.. Memang ramai ahli UMNO yang jadi kontraktor pembinaan nih...

Pasainyer... Senang nak dapat tanah... Senang guna pengaruh nak dapat tanah komersial pada harga premium yang rendah... Malah dalam banyak kes... Siap dapat tanah kurnia lagi...

Jadi ... Tenaga kerja yang digunakan memanglah dari luar... Kepakaran dari buruh Indon, Bangla, Myanmar dan pelbagai bangsa lagi terlibat dalam industri pembinaan... Jadi .. Untuk untung lebih.. Pemaju perumahan dan kontraktor nih akan gunakan tenaga kerja haram... Pendatang haram... Pasainya tak perlu nak bayar levi... Tak perlu nak kena caruman itu ini... 

Memang jimat... Nak best lagi.. Paspot diorang majikan jaga... Hahaha...  

Lepas tue... Alang-alang takmo nak bayar gaji pekerja... Diorang perdajal dengan buat operasi... Macam Ops PATI nih...

Yang penting gaji tak perlu dibayar... Hahaha... Bijak macam setan betul lar puak-puak nih... Tue lagi siap ader hati nak bawak pekerja Bangla seramai 1.4 juta masuk Malaysia...

Aper nak jadi aaaa... Hahaha

5 comments:

  1. kerja pengkhianat tegar negara dari parti pandi kutty sekutu apco arus jahiliah !ABU jnagn lupa !

    ReplyDelete
  2. 8:27. Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengkhianati Allah dan Rasul (Muhammad) dan (juga) janganlah kamu mengkhianati amanah-amanah yang dipercayakan kepadamu, sedang kamu mengetahui.

    selalunya pati banyak khasiat macam pati santan tapi ini pati banyak masalah pulak

    amanah sudah jauh dari hati manusia

    ReplyDelete
  3. Tu ada pendatang datang balik buat jenayah sebab ditindas oleh majikan yang zalim ni..

    ReplyDelete
  4. Spot on, bhai..lu meme genius !

    Gua pun suspek benda ni lama .. tu pasai depa jenis orang yang terbiasa ranjau (menganiaya orang walaupun dia tu Indon, Bangla, Paki, non Muslim, pun) depa ni tak tahu malu, makan hasil haram untuk bagi anak bini..perangai depa meme haramjadah & penyokong kuat UmNo untuk terus di puncak kuasa supaya senang buat kerja kotor depa tu!

    Gua ingat elok la kontraktor jenis perangai haramjadah naya orang lain ni, kalau kena samun ker, dibunuh, sembelih + bakar sekalipun, bior lantak dia le... bior dia rasa azabnya hell on earth lagi.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja