Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

21 September 2013

SENSASI : Cerita Seram Dalam PAS

Bhai/DeeDee sekalian...

Pertama skali gua nak tegaskan bahawa belum sampai masa lagi gua nak ulas pasai pertembungan puak-puak berkepentingan dalam PAS untuk Muktamar PAS tahun nih.... Hahahaha.... sabor dulu bhai... sabor dulu.... Jangan gopoh macam puak tue... hahaha

Okeh... la nih.... gua nak bawak citer sensasi.... iaitu citer seram dalam PAS la bhai... aper lagie.... hahaha.... citer seram nih berkisar tentang Multaqa baru-baru nih.... hahaha

Tetiba jer gua baca statement Ketua Penerangan Dewan Ulama PAS .... si Nik Zawawi Nik Salleh nih.... yang bertegas mengatakan bahawa kajian semula tahaaluf siyaasi di antara parti itu dan PKR adalah bertujuan untuk memberi amaran supaya perbincangan diadakan terlebih dahulu sebelum membuat apa-apa keputusan......


Yang ini la part yang seram tue... pasai ader "WARNING" tue.... hahaha.... kononnyer PKR memandai jer buat keputusan sebelum diadakan perbincangan.... Hahahaha.... Gua taknak story lebih-lebih sebab semuanya dah jadi sejarah.... perbincangan dah solosai... tetiba jer PAS buat keputusan sendiri yang bercanggah dengan perbincangan sebelumnyer.... contoh terbaek aderlah kes calon "Watikah Hantu" di Kota Damansara..... hahahaha...

Semua orang tau.... hahaha.... so... biler Ulama PAS memandai jer bagi amaran camnie... tue yang pada gua lagi seram..... Sendiri buat salah... tapi tuding kat orang lain.... Hahaha.... lawak aaaaa.... Aper nak jadi la..... Hahahaha


7 comments:

  1. ctt
    ni la muka puak ug yg patut kaci pecahhhh....

    ReplyDelete
  2. Bhai,

    Kalau kita tengok dalam PAS ada puak-puak , dalam pkr even dalam DAP puak-puak yang pelik seram dan mencurigakan.. UMNO ada tapi tak berapa nampak mungkin dieorang kebal atau dah dihantar ke parti lawan hahaha..

    Mereka yang seram dan pelik ni mungkin agen ahsing atau orang berkepentingan tertentu.. hinga ada yang jadi pemimpin besar juga..

    Susah juga nak jadi pemimpin nak pinpin parti kalau ada jenis-jenis manusia dan golongan begini nak castas pun kena hati-hati tak cantas memporakperandakan parti pulak.. tu la delema pkr..

    ReplyDelete
  3. member gua dlm umno ada cakap...kami org umno x ckp pasal islam pasal Al Quran 24 jam so x pelik la kalau kami ni perangai mcm ni tapi kalau PAS yg berckp psl Islam 24 jam sehari tapi perangai sama mcm kami dlm umno...lu pikir la sendiri...hahaha....tapi kala tahaaluf siyaasi dgn PKR ni mmg xde sbb lain la...sbb berebut seat pilihanraya la tu walaupun PAS masuk PRU bkn nak menang...hahaha...PKR pun sama, bertanding nak sgt tapi kail panjang sejengkal.

    ReplyDelete
  4. KEKALAHAN BESAR-BESARAN PAS DALAM PRU14 ADALAH YANG TERBAIK KERANA SEMAKIN LAMA, PAS MENJADI SEMAKIN EXTREME, RADIKAL, SOMBONG, BONGKAK, TAKABBUR, BODOH & TOLOL !

    ReplyDelete
  5. klu masok beserta dgn sifat sombong,lihat cermin tengok janggut cantik,serban lawa,ada iras mcm tokoh2 besar ulamak2 hebat dulu,iras muka pulak memang le hansome...tentu rasa mcm muka ni akan di hormati...sudah le...piraaaaah...aku mula kenal pas tahun 1967,aku pern ah buat kerja piliharaya pas tahun 69,aku jadi ahli pastahun 83,waktu kepimpinan ulamak ,aku kini ahli pas seumur hayat,aku dah masak dah dgn gelagat ulamak2 pas ni....aku rasa mual dan muak

    ReplyDelete
  6. Dulu PAS susah nak didekatai sebab extreme sangat sekarang dah open masalah lain pulak.. bila ramai yang masuk ada macam2 jenis termasuk la musuh dalam selimut Bhai

    lu pun tau je la.. manusia ni..

    ReplyDelete
  7. Biasa la Bhai masa rehat 5 tahun ni la BN bekerja keras kucar-kacirkan PR supaya PRU14 nanti senang..

    musuh dalam selimut ni biasa kat mana-mana ada

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja