Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

14 September 2013

Karutnya Majlis Perbandaran Kuantan

Bhai/DeeDee sekalian...

Semalam gua pi Kuantan... Ader urusan sikit... Pastue lepak makan tengahari di Taman Gelora yang tak berapa jauh dari Kolej IKIP dan Masjid Tanjung Api ...

Taman Gelora nih adalah kawasan riadah tepi pantai yang lengkap dengan satu kawasan foodcourt... Kira okeh la... Lepas penat membakar lemak dengan berjoging... Boleh melantak makan rojak ayam ataupon nasik goreng ker.... Hahaha

Tapi ... Walaupun kemudahan riadah tue boleh katakan agak orait la... Ikut spesifikasi Pihak Berkuasa Tempatan... Tapi ader satu benda yang failed..

Foodcourt yang ada dibina oleh MPK nih setahu gua dah ader kat sini lebih 15 tahun... Maknanyer paling kurang dah 3 penggal Ahli Majlis Perbandaran dah bertukar... Tapi benda yang failed nih langsung tak terbuat...

Malah yang lawaknyer...nampak macam takder usaha nak buat... Ker memang kat Pahang nih bab kebersihan nih diorang buat tak amik pot kot macam bab pelajaran lar.. Sampaikan perpustakaan negeri pon serupa macam hulu mana punya perpustakaan...  Hahaha

Aper nak jadi aaa... 15 tahun lebih pon foodcourt kat Taman Gelora yang milik dan dibawah pengurusan Majlis Perbandaran Kuantan (MPK) nih masuk takder singki untuk membasuh tangan...

Buat lawak betul lar... Lu oranv tak caya sila tengok gambar kat bawah... Dan kalu tak puas hati gak.. Sila datang sini dan belanja gua makan.... Hahaha... Lu mesti terkejut aaaa... Kuno betul lar...








7 comments:

  1. slain sinki..
    kertas tisu ada ke bro..?
    biasanya kertas tisu ni disorok simpan..
    slagi xmintak tanya..
    pelanggan xakan dpt tisu ni.. !!
    slain tu jugak..
    sudu garpu.. camna.. ?
    mengikut piawan dak..?
    ada tu nak kerat timun..
    apatah lagi daging.. ayam.. tentu bengkok punya.. !!

    kpd tokeh2 kedai pun..
    fikir2 la sama..
    timbang2 rasa la sama..
    jangan la guna sudu garpu 3 set sringgit !!

    ReplyDelete
  2. depa sana fesyen x basuh tangan makan kot haaha ...ABU jangan lupa!

    ReplyDelete
  3. nasib baik din nasi goreng bukan din tu tak sempat nak buat selalu bergelora kat area tu

    ReplyDelete
  4. alah bro c++, aku tak surprise la tempat food court camni. tgk je la klinik kesihatan kerajaan punya. ade modern tak?? hahahaha..atau hari tuh aku ada pegi hanta kreta kt puspakom. puiiihhh!! tempat tak maju langsung bro. lu pegi tgk sendirila puspakom kt wangsa maju tu. tak tau la da up cket ke blom puspakom tu skrg. aku tgk tempat tu da mcm tempat org nk beli no ekor(sports toto & lain2) kot. hancurnya tempat beb. ni lah dia. krajaan kita dr dulu smpai skarang. bangunan sendiri pon takbley nk improvekan..apatah lagi food court utk rakyat. btoi tak? hahahaha. peace.

    ReplyDelete
  5. besa la tu ...tempat najibi pun tak di jaga apatah lagi negara kita ni...

    ReplyDelete
  6. pada gua tu kira ok la tapi tempat gua...hancur terutamanya lanskap dia...berkuak lalang baru nampak trafik lite...hahaha...antara kalau pun yg terburuk dlm seme perbandaran di malaysia nih.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja