Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

26 September 2013

Al Fatihah Buat Azizan Razak

Bhai/DeeDee sekalian..

Gua dan keluarga mengucapkan takziah kepada keluarga Azizan Razak ... Bekas MB Kedah atas pulangnya beliau ke rahmatullah baru sebentar tadi (11.10 am)

Semoga Allah Taala merahmati dan mengampunkan segala dosa beliau serta seterusnya mengangkat darjat beliau ...

Al Fatihah...

"Setiap yang hidup pasti akan merasai mati, dari Allah Taala kita datang dan kepadaNYA lah kita akan kembali"


7 comments:

  1. 6:61. Dan Dialah yang mempunyai kekuasaan tertinggi di atas semua hamba-Nya, dan diutus-Nya kepadamu malaikat-malaikat penjaga, sehingga apabila datang kematian kepada salah seorang di antara kamu, ia diwafatkan oleh malaikat-malaikat Kami, dan malaikat-malaikat Kami itu tidak melalaikan kewajibannya.

    ingat apa bekalan kita yang dah kita sediakan untuk giliran kita pula.jangan lalai mati itu sifatnya tiba tiba

    ReplyDelete
  2. al fatihah.moga rohnya dicucuri rahmat

    ReplyDelete
  3. Semoga ditempatkan bersama orang yang beriman..

    Pada sesiapa yang mengutuk mengumpat mengata beliau harapnya sempat minta maaf.. atau dia dah maafkan.. Kalau tak jenuh nak carik dekat akhirat kelak..

    ReplyDelete
  4. salam bhaii C++...

    lama tak kontek ngko... aku baru bukak blog terbaru.... projek utk pru14...

    blog2 aku sblom2 nih dah terlampau hardcore politik... jadi aku pilih genre yg slow sikit utk blog terbaru aku... lagi pun kita ada tempoh 4-5 tahun sblom pru akan datang...

    blog tu baru je start hari nih... jadi kalo ngko buleh tolong support sikit dgn bagi tumpang bloglink kat sini...

    aku amat berterima kasih & hargainya...

    nih alamat blog terbaru aku: anjungrakyat.blogspot.com

    tq & salam...

    -kandis-

    ReplyDelete
  5. Sape PM masa 'memali' dibunuh?

    sape hina/suruh tutup sek. agama rkyt??

    sape momok2kan nabi & janggut nabi?

    sape yg hina islam & hukum islam??

    sape bapak s-t-n dkenali mnjd induk tradisi rasuah fitnah liwat & lucah???

    ...hadi & haron din mudah lupa ka?
    lebai2 pas/unit amal pon dah kantoi mamai gaban ka???

    elok sgtlah..
    wala' jgn tak wala'!
    alhamduli'LLAH sgt jls & terang sulohan Tuhan yg org 'tu' diberi pnghormatan/escort trtinggi menyiram kubur 'permata' islam..!?

    Tuhan dah suloh..
    itulah realiti nya pas skrg!!

    buta @ tak nampak jls lagi ka???!
    kubur itu & ramai lebai2 tlh pon mnjd SAKSI nya!!!!

    nak buat mcm mana ya pak..??
    aduhai ulam..ulam..ulam'maMAK?!

    ReplyDelete
  6. Walauapapon kita masih hamba Allah..

    Tak kira la sejahat2 dan sekejam manusia macam firaun ke atau semulia-mulai nabi Muhammad S.A.W.

    Harap kita semua dapat sediakan bekalan yang secukupnya untuk kita mati..

    ReplyDelete
  7. Al-Fatihah.

    Bro...lama hang x update blog. Takkan kena hantar ke Zamboanga City pulak, kata dah bersara dari agensi heheee....Update ler sikit pasal MU kalah lagi ker heheee...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja