Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

18 September 2013

Penipuan Subsidi Oleh Kerajaan Malaysia

Bhai/DeeDee sekalian...

Lu orang masih lagi ka boleh ditipu sebegini hebat oleh Kerajaan Malaysia.... Ini bukan setakat tipu kecik-kecik... Ini penipuan tahap mega... Kelentong tahap Dewata Raya Jalan Duta.... hahahaha.... bodoh aaa kalu ader yang percaya sama ini kelentong.... Hahahaha ...


Giler aaaa ..... menipu secara direct depan-depan.... takder rasa malu langsung... aper ingat kitorang sumer tarak skolah ka.... hahahaha

Ini semua pasai mau cover Mokhtar BauKaki bapak punya scam..... hahaha

Err... kalu IPP dan Syarikat Minyak tak terima duit subsidi nih.... habis tue saper yang terima.... Hahaha... gua rasa gua tau la... Ini mesti para Dewa dan Dewata Raya yang terima... pasai tue la boleh bikin kayangan bernilai lebih 1 bilion wang neraka.... ... Hahahaha......  err... ader dua bijik kayangan la bhai yang bernilai lebih 1 bilion wang neraka setiap satu ........ Hahahaha


5 comments:

  1. Nasib melayu bhai... kena kelentong hidup-hidup

    ReplyDelete
  2. tak kira apa pun istilah subsidi ke supkaki ke yang penting rakyat tidak terbeban dengan kos hidup seharian akibat dari salah guna duit negara ada rakyat nak beli 1 buah kreta terpakai pun susah yang depa bukan main mewah lagi

    ReplyDelete
  3. Bhai,

    Kalau tak silap aku pernah terbaca sape punya statement punya dule, kalau tak silap di akata Company minyak kat malaysia kena beli minyak dari petronas kalau nak jual kat Malaysia.. (shell, petron, lelain tu..).. Cuma aku tak pasti minyak mentah atau dah siap proses jadi ron95 ron 97..

    tu yang harga minyak boleh sama je setiap company.. mungkin ada la sesetengah company add-on something untuk performance dan untung kot tapi tu pon tak tau..

    Banyak yang sebenarnya mengelirukan pasal harga minyak juga subsidi ni.. sebab kita tak tau kos sebenar pemproses minyak pon.. so kalau nak banding harga minyak kat malaysia kena sama dengan negara lain tak adil la.. sebab kos pengeluaran ada banyak faktor.. lagipun kita negara pengeluar so kos pengeluaran minyak tentu la lebih murah sebab tak kena beli minyak.. tapi biasa la bila kita tak tau kena goreng dan pusing keliling jadi terima dan anguk je la.. yang taat dan setia tu lagi gegila backing.. padahal ntah yea ntah tak..

    Masa paklah naik minyak dulu jimat lebih banyakd ari najib naik 20 sen ni.. tapi ntah kemana hasil penjimatan tu lol.. dan pemberian BR1M lebih dari penjimatan kenaikan 20 sen ni..

    Macamana nak jadi negara maju sebab kita tak didedahkan dengan fakta yang betul.. semua nak goreng nak sembunyikan bawah meja.. Mungkin takut rakyat marah kalau kantoi duit banyak buat joli..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja