Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

23 September 2013

Bekap Membekap Sudah Bermula

Bhai/DeeDee sekalian...

Yeah.... gua tengok nampaknyer sudah bermula proses bekap membekap.... hahahaha.... terbaek lah.... yer la... semua mau menang jawatan.... Hahaha... orang itu bekap orang ini..... orang ini bekap orang itu.... Tapi itu semua part yang best jer.... hahaha

Part yang tak best kalu.... masing-masing sedang membentes.... dan mencantas kaki kengkawan masing-masing... janji peluang diorang nak duduk dijawatan tertentu agak mudah,.... Hahaha... tak kisah la buat kerja haramjadah nih sendiri-sendiri.... ataupun upah balachi.... hahaha

Tapi biasa la kan... pimpinan biasa tangan bersih... tak terpalit semua kekotoran.... semuanya guna balachi.... selamat .... Hahahaha.... Rasuah ... ops... Politik Wang ader kat mana-mana.... dari calon yang level cap ayam... sampailah calon yang level cap kambing.... hahahaha... samer jer....  kalu tak guna wang... guna benda lain... guna "AYAT POWER" ....

Orang bawah semua... perwakilan semua kena respek... kena hormat... kena terima aper sajer kata pimpinan bulat-bulat... jangan biarkan jawatan Presiden digugat.... mmmmm.... inilah demokrasi.... inilah yang terbaek.... Hehehehe ... Err... jawatan Ketua Pemuda pon jangan la lawan... tak baek... Ketua Pemuda sedia ader sekarang mesra pemuda... mesra belia.... mudah turun padang....

Biler ader nasihat dan pandangan dari peringkat akar umbi... tak payah nak pikir panjang... tuduh jer la semua ini nak jatuhkan pimpinan.... Yeah.... lobi la lagi... lobi... jangan tak lobi....

Aper nak jadi la ngan "UMNO" nih..... hehehe... "UMNO" ngan kesamsengan memang tabley blah.... hahahaha

Ader paham ka???

3 comments:

  1. Takda jawatan takpe kalu masyuk Bhai.. :) biasa la lam umno.. You hel me i help you hehehe..

    You tak tanding nanti i bagi projek2 kat anak beranak you.. ;)



    ReplyDelete
  2. Ceramah kat masjid sampul nipis. Teringin nak sampul tebal la tu! hahaha

    ReplyDelete
  3. heran?...kembor tu bro...hahaha...cuma cita2 lain sket...satu nak menang satu nak kalah...muahahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja