Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 September 2013

Rugi 12 Ringgit

Bhai/DeeDee sekalian...

Hahaha... gua gelakkan jer la kepada yang berabis duit 12 ringgit pasai nak tengok filem Tanda Putera tue... Hahaha... bukan aper... benda yang boleh dapat free pon lu orang nak kena abis duit 12 ringgit.... pergh... banyak betul duit lu orang yer...

RM12 tue kalu buat makan tengahari.... amik pakej Makanan Rakyat 1 Malaysia.... hahaha... boleh dapat 2 orang atau 3 orang makan tue... hahahaha.... Nih tak.... abiskan buat tengok filem sampah.... Hahahaha... rugi bhai.. rugi...

Yer la.... nak sangat tengok citer tue kat pawagam ker... hahaha... tak payah kuar duit pon.... mintak jer ADUN dan YB UMNO/BN kat tempat lu sponsor....... Tapi... gua rasa hanya YB dari UMNO jer yang akan sponsor... YB dari MCA dan MIC tak mungkinnyer... hahahaha

So... aper cer nih.... rugi 12 ringgit.... hahahaha..... lawak ooooo.....  Gua tak tau la kalu filem "Tandas Putera" opps.. "Tanda Putera" nih nanti dicalonkan dalam Festival Filem Malaysia.... tak tau la plak kalu ader juri yang level bangang yang akan beri undi sampai menang kategori Filem Terbaek FFM kepada filem sampah nih...

Tapi kalu ader la menang Filem Terbaek... Lakon Layar terbaek... Penataan Terbaek... Kesan Bunyi Terbaik...  menang kat "Tanda Putera" nih.... sohih la juri FFM Malaysia nih memang kaki bodek dan cap ayam.... Memang patutlar industri filem kat Malaysia nih kuno macam la nih.... Hahahaha....


6 comments:

  1. hahahahhaha.. nak terberak pun ada bila baca.

    ReplyDelete
  2. kalau boleh meniupkan semangat patriotik aku cadangkan kerajaan sponsor la bagi rakyat tengok free.. Amat bagus dalam memupuk semangat cintakan tanahair..

    bukan ke satu investment yang berbaloi..

    ReplyDelete
  3. Alahai bhai... wayang free tuu. Tak pun cuma propa je... kalau betul kena bayar sure 1200 orang tu spesis BANGANG BERTINGKEK-TINGKEK. Kalau dalam bahasa saintifiknya EXTRAORDINARY BONGOK... Wakakaka

    ReplyDelete
  4. nasib baik dah bersara terlepas dari cengkaman kalu tidak mungkin ada sesi tengok pilem.ibubapa yang sedar akan menceritakan kepada anak anak macam mana yang dikatakan merdeka tak payah tengok pilem pun

    merdeka dari jahiliah merdeka dari minda dijajah merdeka dari britis 100%

    ada orang datang rampas tanah kita bila suruh keluar tak mau diajaknya kita setuju dengan syarat dia pula mana ada betui ini macam

    ReplyDelete
  5. pasni mesti direktor pengampu parti pandi kutty dapat title meletop punya ...err latuk ka atau tan seli ;) ABU jangan lupa !

    ReplyDelete
  6. filem yang mengisahkan
    siapa itu cina, bagaimana cina berpolitik,
    dan mengapa toleransi kaum di malaysia adalah
    sepertimana yang ada pada hari ini

    untuk tontonan melayu, cin, kelin dan lain2

    be yourself..always

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja