Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 February 2014

PHSB : Siapa Dalang Sebenarnya?

Bhai/DeeDee semua...

Walaupun gua berada di Terengganu.... Hehehehe.... tapi jaringan maklumat gua cukup mantop...  Hahaha... jangan terkejut kalu gua punya informer ader di banyak tempat... silap-silap jaringan maklumat gua ader dalam inner circle lu orang yang tengah sedap melayan sarapan pagi nih.... Hahahaha

Dari apa yang gua dimaklumkan..... Isu PHSB nih bukanlah diperhangatkan oleh puak-puak UMNO/BN serta media yang bersekongkol dengan UMNO/BN.... tapi ianya dimulakan secara coordinated dari sekumpulan orang-orang yang amat tidak berpuas hati dengan beberapa isu yang berkait rapat dengan Khalid Ibrahim...

Untuk pengetahuan lu orang sumer.... Gua pernah bertugas dibawah Khalid Ibrahim dulu sekitar tahun 2000 .... bertugas secara kontrak di Guthrie ..... bila ianya aderlah dibawah skim kontrak... memang semua kemudahan yang penjawat tetap dapat tue lu takkan dapat.... jadi tak payah la nak sembang kononnya tak adil..... wei..... biler amik jawatan kontrak... biasa pendapatan@gaji yang dapat tue biasanyer besar dan tinggi.... so... kira kontra la dengan "perks" yang lu orang tak dapat tue...

Dalam kontrak... walaupun lu telah sign kontrak 2 tahun... tapi pemilik kontrak boleh dengan mudah untuk menamatkan kontrak tersebut walaupun belum sampai tarikh matang kontrak tersebut.... selagi mana pampasan sewajarnya telah diberikan mengikut terma dan syarat dalam kontrak... So... kalu lu dah sign surat terima kontrak tue... patut lu dah stuju la dengan segala terma dan syarat dalam kontrak tue... lagi mau bising ka.... aper daa... bodoh ker aper....

Lagi satu sembang kencang bekas kakitangan PHSB mengatakan mereka berjaya membawa untung RM400 juta setahun kepada PKNS..... Hahaha.... jangan nak buat lawak la bhai.... Gua dah semak lu orang punya tarikh kontrak... masuk baru tak sampai 6 bulan lagi mau kencing ader bantu bawak masuk RM400 juta setahun..... hahahahaha ... Lagi satu... kalu takder terma dan syarat bonus dalam kontrak yang lu orang sign tue... lu ingat lu boleh dapat ka bonus..... Mimpi la wei...

Rina Sharif yang dulunya bekas Ketua HR kononnya selama 18 tahun pon nampak sangat bangangnyer dalam bab kontrak nih... Hahahaha.... Aper daaa... Statement yang dier kasi kat Bernama dan Malaysiakini pon memang lawak.... Hahaha... nampak sangat dier nih tak tau camana proses perjawatan kontrak.... Macam mana la dier nih jadi Ketua HR....

Opps.... aper yang gua melalut nih.... Hahaha.... Oh yer... balik kepada tajuk cerita.... PHSB : Siapa dalang sebenarnya.... Hahahaha.... kalo ikut maklumat yang gua dapat.... ianya didalangi oleh beberapa watak yang perasan bagoosh dalam Pakatan Rakyat.... Hahahaha.... gua takmo la nak sebut saper dan dari parti mana.... tapi...... cukuplah lu orang tau yang buat kerja bagi havoc nih aderlah dari orang Pakatan Rakyat sendiri..... Hahahaha...

Tolong aaa.... kalo pon teringin nak jawatan exco kanan dan sebagainyer.....tolong aaa jangan berkawan dengan Zulkifli Nordin ..... Hahahaha ... Ini tidak.... sikit-sikit rujuk sama Zulkifli Nordin.... aper daaaa.... Hahahaha

3 comments:

  1. mcm biasa la, baca kontrak hanya pada term brape dorang dpt sebulan. Yg lain punya term dorang x pandang pun. Tapi dlm isu ni setuju x setuju dgn gua, yg salah Anwar. Bagi muka sgt kat beberapa kerat dlm parti. Tapi dri satu sudut, ada baiknya Anwar kena masuk campur walaupun penuh kontroversi. Kalau tidak jadi mcm Kedah, Perak dan Terengganu.

    ReplyDelete
  2. lain kali semak betul betul syarat yang ada dalam perjanjian tu kalau dah kerja kontrek paham paham lah keadaan kita.lagipun bukan kerja percuma dibayar gaji ikut syarat yang dipersetujui bersama.kalau betul betul nak nilai apa yang disumbang masa kita kerja belum tentu sampai tahap yang diakui

    ReplyDelete
  3. aku rasa campur tgn anwar lagi tambah masalah..anwar bagi imej yg benar bahawa dia gila kuasa

    aymy8888

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja