Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

12 February 2014

Siapa Print Bunting Ini?

Bhai/DeeDee semua...

Satu persoalan yang bermain di minda gua...... jeng.. jeng... jeng... err... kalu betul lar PDRM nak siasat penganjuran demo sembelih ayam (bangkai) tue... patutnyer PDRM kena siasat gak siapa yang cetak dan print bunting ini? Betul.... PDRM kena siasat.... baru tau saper yang bayar.... biler tau siapa yang bayar... boleh tau la duit tue datang dari mana.... siapa yang sponsor....

Kalu semua takmo nak bekerjasama... PDRM boleh mintak Mahkamah bekukan akaun bank pihak syarikat yang mencetak bunting tue...  dengan cara nih mesti akan terbongkar semua.... Nak tau siapa yang sponsor... bekukan plak la akaun bank yang bayar kepada pencetak bunting nih....


Last-last skali... baru la senang nak tau siapa punya kerja nih.... Kalo semua takmo mengaku.....PPIM takmo mengaku.... bekukan jer akaun bank... berapa lama diorang boleh bertahan... mesti last skali akan ngaku punya.... hahahaha

Itupon kalu PDRM ader brani la..... ader teloo nak buat siasat sampai camnie..... Hahahaa.... bukan susah pon... letak jer benda nih bawah unit siasatan jenayah komersial..... tak pon letak bawah AMLATFA ....

Hahahahaha .... ader brani ka???

4 comments:

  1. 4:135. Wahai orang-orang yang beriman, jadilah kamu orang yang benar-benar penegak keadilan, menjadi saksi karena Allah biar pun terhadap dirimu sendiri atau ibu bapa dan kaum kerabatmu. Jika ia kaya atau pun miskin, maka Allah lebih tahu kemaslahatannya. Maka janganlah kamu mengikuti hawa nafsu karena ingin menyimpang dari kebenaran. Dan jika kamu memutar balikkan (kata-kata) atau enggan menjadi saksi, maka sesungguhnya Allah adalah Maha Mengetahui segala apa yang kamu kerjakan.

    selagi tak de prinsip ini jangan haraplah keadilan dari manusia
    pertanyaan - dalam keadaan macam mana polis boleh buat laporan polis untuk siasat sesuatu kes

    ReplyDelete
  2. Bhai...

    Hang suruh siasat sape dalang di sebalik bunting ayam tu? Susah Bhai... sape di sebalik rumah ayam yang tak bunting-bunting tu pun (yang besaq tu) payah nak siasat, ni pulak bunting ayam yang kecik tu...

    Hari tu, aku ada post... jarak antara rumah pasung Jalan Pudu ngan pasar ayam yang tak bunting-bunting - tak sampai 1.7km... tapi member aku cakap, kat Pertaling Street tu, rumah pasung ngan rumah ayam... berjiran...

    COBOL

    ReplyDelete
  3. Bhai, picit telo depa lagi senang!

    ReplyDelete
  4. my guess..bahagian penyelidikan jpm..what do you about this department?command center kat situ ker?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja