Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

07 February 2014

PANAS: Kecoh Di PKNS Tak Sehebat PERWAJA

Bhai/DeeDee semua...

Gua tak tau nak molakan camana.... Tadi gua dapat call dari sorang kawan.... Dier tanya gua ader tak kerja kosong bahagian software development... Wife dier tengah cari kerja nih... Uikk... terkejut gua... setahu gua wife dier nih kerja di PERWAJA ... takkan la nak cari kerja lain kot... takkan la...

Terus member gua stori ngan gua.... Dier kata sejak dari lepas Hari Raya Puasa itu hari sampailah sekarang nih bekalan elektrik TNB ke PERWAJA sudah dipotong... sebab bil lebih RM6 juta dah tak berbayar... bekalan Gas industri pon dah lama kojol... siap kena saman dengan PETRONAS lagie.... Pekerja dari ader lebih 1600 orang kini sudah tinggal dalam 1200 orang jer... 400 orang pekerja yang berenti tue sebab tak tahan gaji defaulting.... delay....   mostly 95% pekerja PERWAJA STEEL aderlah orang MELAYU...


Dier baru jer dapat gaji bulan 12 punya .... yang bulan 1 punya gaji tak tau biler akan masuk.... Dengar citernyer duit dalam akaun syarikat sudah licin dan kering....  Pekerja skarang nih cuma datang buat kerja-kerja housekeeping jer....  Kalo ader duit pon hasil jual produk "fine" (hasil dari iron ore) yang ader dalam stockyard jer... itu pon syarikat yang nak beli "fine" tue kena sediakan pengangkutan sendiri dan boleh bayar pendahuluan duit minyak untuk upkan "genset"

Sebab kalu lori nak keluar dan masuk PERWAJA kena lalu "weight bridge" (penimbang) dan ianya memerlukan elektrik untuk menjalankannya.... jadi itu sebabnyer pembeli "fine" kena bayar dulu untuk kos minyak "genset" .... Giler aaaa... Ahmad Said (baru balik dari ziarah PINGU) takkan la tak tau nak bekap PERWAJA kot.... Takkan la pasai dier dah ader EASTERN STEEL sampai dier lupakan PERWAJA ....

MAJU HOLDING memang tabley nak pakai.... itu hari masa dapat lot konsesi perlombongan bijih besi di Bukit Besi, Dungun dibawah nama PERWAJA... terus nak bolot sorang letak bawah MAJU HOLDING.... sampaikan KIM KEE GROUP SDN BHD yang pegang share PERWAJA 51% pon kecik ati....

SUMBER

Mmmmm... Macam-macam citer aaa.... BACA SINI (citer dah basi aaa)

Oh yer.... 1200 pekerja PERWAJA tue rasanyer lagi ramai dari 30 orang pekerja yang kena tamatkan kontrak di PKNS tue..... tapi yang 30 orang nih lagi kepoh beritanya,..... walhal yang 1200 nih 95% pekerja aderlah Melayu.... Err... PERKASA, JATI dan NGO(K) yang sembelih ayam tak niatkan kepada Allah Taala tue takmo ka buat demo .... takkan la taknak tolong orang MELAYU???  Aiyo...

Yang lagi best tue... gua nak tengok aper blogger Machai UMNO/BN nak bagi hujahan mereka.... hahaha

6 comments:

  1. Hahaha...caya la brader! Kasi terjah sama diaorg...

    ReplyDelete
  2. Salam C++

    Dari dulu Perwaja memang problematic. Tal tahu kenapa gomen nak simpan syarikat camni. Memberi harapan palsu jer. Hampas..

    ReplyDelete
  3. terbaik. Lu punya story memang ekslusif!

    ReplyDelete
  4. sedih dalam keadaan gemilang terbilang ramai jugak yang terbuang
    modai insan entah kemana

    ReplyDelete
  5. yang seksa dan jahanam kan melayu adalah orang melayu kita sendiri anda setuju....itu lah fakta bukan auta.....anda setuju

    ReplyDelete
  6. Sekarang di Perwaja dah sambung balik bekalan gas, dan letrik akan dapat balik tidak lama lagi.

    Tapi, steel business sangat susah sekarang, tengok Megasteel pun dalam kesusahan. Lain lain macam Southern Steel, Ann Joo pun rugi atau tak untung banyak.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja